Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane – ” Z domačega vrta”

Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane - " Z domačega vrta"

U petak, 18.10.2019. održan drugi po redu Međunarodni sajam ” Z domačega vrta” koji je organizirao LAG Međimurski doli i bregi u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec.
Sajam je održan u Čakovcu, u ambijentu Kraljev vrt, gdje su mnogobrojni izlagači predstavili svoje proizvode i rukotvorine posjetiteljima.
Centar dr. Rudolfa Steinera sudjelovao je na sajmu promovirajući biološko dinamičku poljoprivredu.
Biološko dinamička poljoprivreda je stari način/oblik poljoprivrede koja se ponovno budi i pruža čovjeku u ovom 21.stoljeću najbolje od namjernica koje on sam koristi. Bez korištenja pesticida, herbicida ili bilo kakvih štetnih kemijskih spojeva pri samom načinu uzgoja, tretiranja i rasta biljke.

– Na jednom mjestu, u prekrasnom ambijentu vrta najpoznatijeg međimurskog slikara Ladislava Kralja Međimurca, ponudili smo plodove rada vrijednih međimurskih ruku, naših povrtlara, voćara i vinogradara, naše medove i pekmeze, začine i umake,vina, sokove, voćne rakije i craft piva, izvorne međimurske specijalitete i domaće slastice, ali i brojne tradicijske predmete, koji svjedoče o bogatoj kulturnoj baštini Međimurja, koju ovom priredbom nastojimo očuvati i predstaviti je kao prepoznatljiv dio našeg identiteta. I ove smo godine izuzetno zadovoljni odazivom na ovu priredbu, brojni su posjetitelji stvarno uživali u ponudi i atmosferi. Ponovo se pokazalo da naši ljudi sve više cijene i traže domaće proizvode s kontroliranim porijeklom – istaknula je Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi.
O samom sajmu možete više pročitati na stranicama LAG Međimurski doli i bregi
https://lag-medjimurskidoliibregi.hr/lag-medimurski-doli-i…/

share

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *