Predstavnici Centra dr. Rudolfa Steinera sudjelovali su u srijedu 15. svibnja 2019. godine u Hotelu Park u Čakovcu u sklopu projekta „Odluči danas za bolje sutra!“ na konferenciji pod nazivom „Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivredu“.
ZEO Nobilis u partnerstvu s LAG-om Međimurski doli i bregi provodi projekt “ODLUČI DANAS ZA BOLJE SUTRA!” koji u potpunosti financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Cilj projekta je informiranje i educiranje OPG-ova s područja Međimurske županije o mogućim rješenjima glede očuvanja prepoznatljivosti i zaštite geografskog podrijetla i identiteta domaćih proizvoda te problema s kojima se poljoprivrednici svakodnevno susreću, a usko su vezani uz problematiku klimatskih promjena.
Na početku konferencije uvodnu riječ održali su organizatori iz ZEO Nobilis-a i partneri projekta LAG Međimurski doli i bregi. Luka Tomac –  voditelj programa klimatskih promjena održao je predavanje o utjecaju klimatskih promjena te pregledu stanja što nam donosi budućnost? Goran Sabol predavač na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu održao je predavanje na temu: “Ublažavanje utjecaja klimatskih promjena na poljoprivredu”. Dr. sc. Silvija Zeman održala je predavanje na temu:  “Agroklimatske promjene u poljoprivredi”. Melita Srpak dipl.ing.agr. “Poljoprivreda u prostornom uređenju i zaštiti okoliša. Na kraju konferencije zadnju točku predavanja održala je Valentina Hažić mag.agr., univ.spec.oec na temu: “Koncept multifunkcionalne poljoprivrede.”

IZVOR: LAG MEĐIMURSKI DOLI I BREGI