Nova edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji, koja je održana u ponedjeljak, 19. veljače, u Županijskoj palači u Varaždinu, ponovno je privukla veliki broj zainteresiranih.

Odaziv je premašio sva očekivanja, pa se na predavanjima, koja je Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca organizirao u suradnji s Varaždinskom županijom, tražilo mjesto više.

– Iznimno je zadovoljstvo vidjeti vas ovdje u ovako velikom broju, jer je to još jedna potvrda da smo u Varaždinskoj županiji s pravom, poljoprivredu postavili među prioritete – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

U Skupštinskoj dvorani se s pažnjom pratilo predavanje stručne suradnice Centra Amalke Vukelić, diplomirane inženjerke agronomije, koja je govorila o značaju humusa, dala savjete kako utjecati na njegovu količinu u tlu, a posebno se osvrnula na to koji je značaj humusa u proizvodnji buče te kako stvoriti optimalne uvjete za sjetvu buče.

Ravnateljica Centra mr. sc. Dijana Posavec je pak brojne zainteresirane upoznala sa sjetvenim priručnikom te ih educirala na koji način se treba primjenjivati.