Loading Events
Find Events

Event Views Navigation

Past Events

Events List Navigation

travanj 2019
27travanj
REGISTER

Vikend praktične biodinamike – proljeće 2019. – subota 27. i nedjelja 28. travanj

Centar dr. Rudolfa Steinera i ove godine organizira radionicu praktične biodinamike, odnosno radionice iskapanja biodinamičkih pripravaka. Predviđene radionice održati će se u dvije županije: subota 27.4.2019. - Međimurska županija OPG Drago Senčar,  Ivana Gorana Kovačića 61, LOPATINEC nedjelja 28.4.2019. - Varaždinska županija OPG Vukelić, Pri gori 7, LUŽAN BIŠKUPEČKI Obje radionice imaju istu temu i plan rada, iskapanje pripravaka 500 odnosno gnoj iz roga, i svih ostalih biodinamičkih pripravaka za kompost.   Pripravak 500 - Gnoj iz roga od ključne je važnost u svijetu biodinamičke poljoprivrede. Priprema se od kravljeg gnoja kojim se puni kravlji rog i koji se potom ukapa u zemlju na šest mjeseci preko zime. Tamna zrnata supstanca koja se dobije sadržava populacije korisnih mikroorganizama u mnogo većem broju od običnoga komposta ili dobrog tla. Korištenjem pripravka 500 u obliku prskanja istog tlu se vraćaju sve prirodne soli i minerali. Koje su ostale dobrobiti, kako se priprema i koristi Pripravak 500 saznajte na radionicama. Kompostni pripravci - Šest pripravaka načinjenih od ljekovitog bilja stolisnika (502), kamilice (503), koprive (504), hrastove kore (505), maslačka (506) i valerijane (507) služe kao dodaci kompostu, gnoju, gnojovki i gnojnici. Oni, pomoću prepariranog komposta, biljke dovode u stanje u kojem one puštaju da u njima pojačano djeluju kozmičke snage. Na radionici ćemo iskapati navedene pripravke: Pripravak 502 – stolisnik Pripravak 503 – kamilica Pripravak 505 – hrastova kora Pripravak 506 – maslačak Pripravak 500 – gnoj iz roga Vrijeme održavanja radionica predviđeno je od 10 do14 sati. Na radionici u Lužanu Biškupečkom očekujemo gostovanje dr. Maje Kolar, certifikatorice i savjetnice te profesionalnog managera za DEMETER Slovenija.   U sklopu radionica biti će poslužen i ručak, stoga molimo prethodnu najavu na mail: [email protected] ili na telefon 040/655-612.

Find out more »
svibanj 2019
18svibanj
REGISTER

Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji sa Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima poziva na uvodnu edukaciju o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji!

Pozivnica za sve zainteresirane! Pridružite nam se na predavanju, odnosno uvodnoj edukaciji o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji!

Find out more »
29svibanj
REGISTER

Uvodna edukacija o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar

Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar poziva sve zainteresirane u srijedu 29.5.2019. u Veliku dvoranu Zavoda na uvodnu edukaciju o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji! SVI STE DOBRODOŠLI!

Find out more »
lipanj 2019
15lipanj
Centar dr. Rudolfa Steinera, Prvomajska 4
Donji Kraljevec, Croatia (Local Name: Hrvatska)
REGISTER

POZIV NA KONFERENCIJU za sudjelovanje na 2. znanstveno-stručnoj konferenciji NA SJEVERU S RUDOLFOM STEINEROM

      Poštovani, Sveučilište Sjever uz suorganizaciju Centra dr. Rudolfa Steinera, Instituta za medije, Centra za filozofiju medija, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina – organizira 2. znanstveno-stručnu konferenciju NA SJEVERU S RUDOLFOM STEINEROM. Pozivamo sve sljedbenike misli i prakse Rudolfa Steinera da nam se pridruže na projektu revaloriziranju imena i djela ovog velikog europskog mislioca. Znanstveno stručna konferencija bit će održana 15. lipnja 2019. godine u Varaždinu (na Sveučilištu Sjever) i u Donjem Kraljevcu (u Centru dr. Rudolf Steiner). Najbolje radove s prve i ove druge konferencije planiramo objaviti u znanstveno-stručnom zborniku Sveučilišta Sjever. Molimo da ispunjeni obrazac prijave sudjelovanja na konferenciji pošaljete najkasnije do 30.05.2019. na mail [email protected]  ili na [email protected] Prijavnica

Find out more »
kolovoz 2019
30kolovoz
REGISTER

LIKOVNA KOLONIJA U CENTRU DR. RUDOLFA STEINERA – 30.08.2019.

U petak 30. kolovoza 2019. godine s početkom u 10 sati u Centru dr. Rudolfa Steinerau Donjem Kraljevcu održat će se umjetnička kolonija u suradnji sa Fortuna-ART, udrugom likovnih umjetnika iz Zagreba. Fortuna-ART broji preko 160 članova, najpoznatijih likovnih stvaralaca iz Hrvatske i inozemstva. Udruga okuplja članove od amaterskog do akademskog statusa, između ostalih članovi su Dimitrije Popović, Charlles Billich, Damir Medvešek, Franjo Klopotan, Natalija Cimeša, Viktorija Rabžajeva i mnogi drugi. Na međunarodnom planu Udruga surađuje s nizom afirmiranih likovnih umjetnika i državnih institucija, gdje su prepoznati kao izvrsni partneri s pokroviteljskim i angažiranim odnosom prema autorima i sredini u kojoj nastupaju. Organizatori su nekoliko značajnih likovnih kolonija i izložbi – u  BiH, Vojvodini, Sloveniji, Rusiji. Djelovali su kulturno-humanitarno na području Kosova i nekim drugim područjima. Udruga je za svoj rad dobila priznanje Predsjedništva BiH te niz priznanja i zahvalnica od mnogih drugih institucija. Izuzetna nam je čast što su prepoznali Centar dr. Rudolfa Steinera kao mjesto okupljanja i stvaranja te nam svojim doprinosom žele pomoći u promociji rada i djela dr. Steinera. Pozivamo sve zainteresirane da posjete Centar dr. Rudolfa Steinera 30. rujna i prisustvuju kreativnom stvaranju umjetničkih djela naših likovnih umjetnika i kipara. Dobro došli.

Find out more »
rujan 2019
27rujan
REGISTER

VIKEND PRAKTIČNE BIODINAMIKE – jesen 2019.

POZIVAMO VAS NA VIKEND PRAKTIČNE BIODINAMIKE RADIONICE - jesen 2019.   Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i Mrežom za ruralni razvoj i ove godine organizira Vikend praktične radionice jesen 2019. Na radionici će se pripremati Pripravak 500 (gnoj iz roga) te govoriti o ostalim biodinamičkim pripravcima, na koji način i kada se pripremaju te kako se koriste. Svi zainteresirani koji nam se javljaju kroz čitavu godinu moći će na radionici sami pripremati pripravak. Ove godine na Vikend praktične radionice jesen 2019. dolazi nam gost predavač, mentor i savjetnik DEMETER International-a dr. sc. Reto Ingold koji je ujedno i koordinator akreditacijskog vijeća DEMETER International i instruktor vježbenika za biodinamičku poljoprivredu u Švicarskoj. Program počinje u petak 27. rujna 2019. godine s početkom u 18 sati kada će dr. sc. Reto Ingold održati predavanje u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu. U subotu 28. rujna i nedjelju 29. rujna održat će se praktične radionice u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Za sve ostale detalje i prijave molimo javite se na: email: [email protected] ili na broj tel. 040 655 612.

Find out more »
listopad 2019

Poziv na obilježavanje 100 godina Waldorfske pedagogije

listopad 25, 2019 @ 10:30 am

Poštovani, pozivamo Vas na obilježavanje 100 godina Waldorfske pedagogije, (petak) 25.10.2019. u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu!

Find out more »
studeni 2019

U sklopu 1. Hrvatskih dana biodinamike – tjedan biodinamike u Termama Sveti Martin

studeni 25, 2019 @ 8:00 am - prosinac 1, 2019 @ 5:00 pm
Terme Sveti Martin, Izvorska 3
Sveti Martin na Muri,
+ Google Map

Poštovani, do kraja studenog i početkom prosinca Centar dr. Rudolfa Steinera pripremio je cijeli niz raznovrsnih događanja. U SKLOPU 1.HRVATSKIH DANA BIODIAMIKE, ODRŽAVA SE TJEDAN BIODINAMIKE U TERMAMA SVETI MARTIN 25.11. - 1.12.2019. ŠTO VAS OČEKUJE? RADIONICA KUHANJA PREDAVANJE " RJEŠAVANJE IZAZOVA U DOMAĆEM VRTU NA EKOLOŠKI I BIODINAMIČKI NAČIN" PREDSTAVLJANJE BIODINAMIČKE CESTE NA FOTOGRAFIJAMA MOŽETE VIDJETI PROGRAM! Vidimo se! 🙂

Find out more »

Najava: 1. HRVATSKI DANI BIODINAMIKE

studeni 28, 2019 - prosinac 7, 2019

Centar dr. Rudolfa Steinera, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, organizira 1. Hrvatske dane biodinamike. Ova manifestacija održati će se na nekoliko lokacija: 28. studeni 2019. – Čakovec Stručni panel održat će se u prostorijama zgrade Scheier u Čakovcu koji će ugostiti eksperte iz čitave Europe. 29.studeni 2019. - Donji Kraljevec U prostoru Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu održat će se cjelodnevno događanje. 6. i 7. prosinac 2019., Zagreb – Agronomski fakultet Poljoprivredni tečaj (biodinamička poljoprivreda) prema predaji dr. Rudolfa Steinera. 7. prosinac 2019. – Zagrebački velesajam Na štandu Centra dr. Rudolfa Steinera u okviru sajmova Cro-Agro i Organica Chef Robert Slogar održat će predavanje o nutritivnim, energetskim i prehrambenim vrijednostima namirnica uzgojenih na biodinamički način. Ovim putem Vas pozivamo da svojim dolaskom uveličate ovo događanje koje se po prvi puta održava u Hrvatskoj pod nazivom „Razvoj eko-bioagrikulture/edukacija-komunikacija-inovacija“.

Find out more »
prosinac 2019

Najava: Predavanje – Poljoprivredni tečaj – prema predaji dr. Rudolfa Steinera

prosinac 6, 2019 @ 10:00 am - prosinac 7, 2019 @ 5:00 pm

POZIVAMO VAS NA POLJOPRIVREDNI TEČAJ (BIODINAMIČKA POLJOPRIVREDA) PREMA PREDAJI DR. RUDOLFA STEINERA 6. i 7. prosinac 2019., Zagreb Agronomski fakultet, u sklopu 1. Hrvatskih dana biodinamike Centar dr. Rudolfa Steinera organizira dvodnevni cjelodnevni „Poljoprivredni tečaj“ 6. i 7. prosinca 2019. u prostorijama Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Predavanja će održati dr.sc. Maja Kolar certifikatorica i savjetnica te članica upravnog odbora DEMETER International iz Slovenije i dr.sc. Matjaž Turinek, biodinamički predavač i praktičar, vlasnik biodinamičkog imanja Zlate misli, Slovenija. Predavanje se održava u sklopu 1. Hrvatskih dana biodinamike, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i besplatno je za sudionike uz obaveznu najavu na 040/655-612 ili [email protected] . Biodinamička poljoprivredna proizvodnja podrazumijeva način proizvodnje i prerade voća, povrća, meda i vina kroz uvažavanje prirode i njezinih zakona. U ovoj vrsti proizvodnje ne koriste se kemijska zaštitna sredstava ni mineralna gnojiva što nosi impuls koji sprječava degeneraciju tla, biljaka i životinja. Koriste se prirodni biodinamički pripravci i kompost. Rezultat biodinamičke poljoprivrede je balansirana hrana koja sadrži životnu energiju. Početkom 20. stoljeća počinje razvoj konvencionalne poljoprivredne proizvodnje kakvu danas poznajemo. Razdoblje prvog svjetskog rata nametnulo je potrebu za enormnim količinama hrane te se industrijalizacijom i intenzifikacijom poljoprivredne proizvodnje, pojavljuje „čudotvorna pomoć biljkama“ – u obliku mineralnih gnojiva i kemijskih zaštitnih sredstava. No rezultat toga je degradacija tla, smanjena fertilnost biljaka i zdravstveni problemi životinja. Dr. Rudolfu Steineru pristupa grupa poljoprivrednika, koja je uvidjela na svojim imanjima sve ove novonastale probleme, te Steiner 1924. godine u Koberwitzu (današnja Poljska), drži savjetovanje pod nazivom - „Poljoprivredni tečaj“ – duhovno znanstvene osnove za napredak poljoprivrede. Tada po prvi puta daje jasnu sliku koliko su kompleksni i dinamični odnosi u prirodi i predstavlja osnovne indikatore neophodne za provođenje ovakve vrste gospodarenja. Biodinamička poljoprivreda potiče na uvažavanje Zemlje kao koherentnog živog organizma, koji je osjetljiv i zahtjeva rad po određenim ritmovima. Takva poljoprivreda kombinira tradicionalne metode poljodjeljstva sa suvremenim…

Find out more »
+ Export Events