U srijedu, 17. srpnja 2024. godine, Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu imao je priliku ugostiti 25 članova Udruge za socijalni rad Kršćanske zajednice iz Njemačke, Austrije, Španjolske i Nizozemske. Ovaj posjet dio je njihovog osmodnevnog studijskog putovanja koje ima za cilj povezivanje i razmjenu iskustava među članovima udruge te upoznavanje s radom i nasljeđem dr. Rudolfa Steinera.

Članove udruge dočekala je dr.sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera. U srdačnoj dobrodošlici, ravnateljica je predstavila rad Centra i njegovu važnost u očuvanju i promicanju Steinerove baštine. Također, iskoristila je priliku da predstavi Međimurje kao regiju bogate povijesti i kulture, pozvavši goste da se ponovno vrate i nastave istraživati sve što ovaj kraj nudi.

U sklopu posjeta Centru, obišli su i rodnu kuću te spomen park dr. Rudolfa Steinera koji se nalazi pokraj željezničke postaje na kojoj je radio Steinerov otac, što je dodatno obogatilo njihovo razumijevanje životnog puta i nasljeđa ovog istaknutog filozofa i znanstvenika.