Rodna kuća dr. Rudolfa Steinera

nalazi se u samom centru Donjeg Kraljevca na adresi Ludbreška 13 u dvorištu obiteljske kuće obitelji Tizaj. Rodna kuća otkrivena je 1966. godine i od tada su je posjetile tisuće poštovatelja njegova dijela iz cijelog svijeta.

Posjet rodnoj kući moguć je svaki dan uz prethodnu najavu na tel. 040 655 612 ili na info desku Centra dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu od 8.00 do 15.00 sati radnim danom, vikendom prema dogovoru.

Turističke atrakcije koje Vam predlažemo da razgledate:

Cesta biodinamike

Centar dr. Rudolfa Steinera centralno je mjesto okupljanja, edukacije i razmjene znanja, kao i referentni centar u Hrvatskoj koji provodi nacionalni program biodinamičke poljoprivrede, te surađuje sa mnogobrojnim institucijama i proizvođačima u zemlji i inozemstvu.
Naši vrijedni proizvođači koriste u svojoj proizvodnji metode i principe biodinamičkog uzgoja te su prije svega registrirani kao ekološki proizvođači.

Cesta biodinamike prva je u svijetu zamišljena na ovakav način, te predstavlja sinergiju nove turističke ponude i kreativnog ruralnog razvoja. Kroz interes i potrebe sve većeg broja domaćih i stranih posjetitelja Centar dr. Rudolfa Steinera postaje sve više nezaobilazna atrakcija.

Na cesti biodinamike nalaze se i Life Class Terme Sveti Martin koje su implementirale u svoje poslovanje na svojstven način i filozofiju dr. Rudolfa Steinera, a posjeduju i vlastiti biodinamički vrt ukrasnog i začinskog bilja. U njihovom restoranu Le Batat može se probati mnoštvo jela spremljenih od biodinamičkih namirnica domaćih OPG-ova, ili pak se opustiti u jednom od njihovih wellness programa kreiranog prema smjernicama dr. Steinera. Life Class Terme Sveti Martin grade originalnu prepoznatljivost u ovom sjevernom djelu Hrvatske bazirajući se na principe i metode dr. Steinera.

Etnografska zbirka dr. Juraj Kolarić

„Međimurski muzej – Etnografska zbirka dr. Juraj Kolarić – Od zipke do groba“ sastoji se od zgrada i nekoliko gospodarskih objekata koji čine kompleks na imanju od 2415 m² pod nazivom „Bohnecov grunt“ jer je on nekad bio u  vlasništvu doseljenika iz Bohemije (Češke), a stanovnici su ga nazivali  Bohnec. Na gruntu je veliki kip svetoga Jurja, zaštitnika župe Sveti Juraj u Trnju, rad kipara Petra Kolarića iz Ždale (Podravine). Etnografska se zbirka nalazi u Donjemu Hrašćanu, nedaleko od Hodošana u Međimurskj županiji.

 CJENIK USLUGA JAVNE USTANOVE CENTAR DR. R. STEINERA

VRSTA PROGRAMA / DJELATNOSTI / USLUGA: JEDINICA MJERE IZNOS
POSJET CENTRU DR. RUDOLFA STEINERA – ODRASLI posjetitelj/ica

5 € / 37,67 KN

POSJET CENTRU DR. RUDOLFA STEINERA – DJECA posjetitelj/ica

2 € / 15,07 KN

POSJET CENTRU DR. RUDOLFA STEINERA – STRANI DRŽAVLJANI posjetitelj/ica

5 € / 37,67 KN

EDUKACIJSKI PROGRAM U CENTRU DR. RUDOLFA STEINERA (60 min) – GRUPA grupa

70 € / 527,42 KN

POSJET RODNE KUĆE DR. RUDOLFA STEINERA – ODRASLI posjetitelj/ica

5 € / 37,67 KN

POSJET RODNE KUĆE DR. RUDOLFA STEINERA – DJECA posjetitelj/ica

2 € / 15,07 KN

POSJET RODNE KUĆE DR. RUDOLFA STEINERA – STRANI DRŽAVLJANI posjetitelj/ica

5 € / 37,67 KN

DODATAK ZA PROGRAM / VOĐENJE NA ENGLESKOM JEZIKU grupa

50 € / 376,73 KN 

NAJAM DVORANE (do 4 sata) paušal

1 sat = 15 € / 113,02 KN

do 4 sata = 50 € / 376, 73 KN

NAJAM DVORANE (cjelodnevno) paušal

200 € / 1.506,90 KN

 

Najavi svoj posjet