“Das Goetheanum” službeni je časopis Antropozofskog društva, koji kontinuirano izlazi od 1921. godine, a pokriva širok spektar tema vezanih za antropozofiju, uključujući filozofiju, duhovnost, umjetnost, obrazovanje, medicinu, agrikulturu i ostalo. Osnovan je kao službeno glasilo Antropozofskog društva, organizacije koju je inspirirao i osnovao dr. Rudolf Steiner. Izdavač časopisa je Goethenum svjetsko središte Antropozofskog društva, smješten u Dornachu u Švicarskoj. Ovaj impozantni centar za kulturne i duhovne aktivnosti nosi ime po velikom njemačkom pjesniku i filozofu Johannu Wolfgangu von Goetheu, čija su ideje značajno utjecale na rad dr. Rudolfa Steinera.

Časopis se objavljuje tjedno u tiskanom obliku (njemački) i online (njemački i engleski) te čitateljima donosi veliki izbor antropozofski nadahnutih članaka o suvremenim temama – od prirode, znanosti, poljoprivrede, medicine i obrazovanja, do umjetnosti, kulture i duhovnog života. Članci istražuju pitanja ljudske prirode, unutarnjeg razvoja, evolucije, svijesti i važnosti duhovnog svjetonazora, kao i pitanja koja proizlaze iz utjecajnih pitanja u društvenom životu i okolišu, te mnoge načine na koje se antropozofija prihvaća u praktičnom životu .

“Das Goetheanum” izdaje se s ciljem informiranja, educiranja i inspiriranja članova antropozofske zajednice, kao i šire javnosti te služi kao platforma za razmjenu ideja, iskustava i istraživanja unutar područja Steinerove ostavštine diljem cijelog svijeta.

U posljednjem izdanju ovog svjetski poznatog časopisa koji izlazi već 103 godine objavljen je intervju s ravnateljicom ustanove Centar dr. Rudolfa Steinera, dr. sc. Dijanom Posavec. Kroz razgovor kojeg je vodio Andrea Valdinoci, generalni direktor World Goetheanum Association, govori se o inicijativi nastanaka i osnivanju ustanove, o mnogobrojnim aktivnostima koje se provode u Centru te naravno o planovima kojih nikada ne nedostaje. Dakako, upućen je poziv čitateljima diljem svijeta da posjete ustanovu i rodnu kuću dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Sadržaj intervjua možete pogledati na linku: https://dasgoetheanum.com/fleissige-haende-offener-geist-und-ein-williges-herz/