U ponedjeljak, 14. listopada 2024, u Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu posjetilo je dvoje novinara iz Bakua, glavnog grada Azerbajdžana. Uvažene goste je dočekala ravnateljica Centra, dr. sc. Dijana Posavec, koja im je pružila sveobuhvatan pregled rada i djelatnosti Centra.

Tijekom posjeta, novinari su imali priliku upoznati se s bogatom poviješću i naslijeđem dr. Rudolfa Steinera, osnivača biodinamičke poljoprivrede i utemeljitelja antropozofije. Dr. sc. Posavec je detaljno prezentirala edukacijske i znanstvene aktivnosti Centra, koji se aktivno bavi promicanjem biodinamičke poljoprivrede, održivog razvoja i ekološke svijesti kroz niz projekata, radionica i međunarodnih suradnji.

Nakon uvodnog dijela, novinari su posjetili rodnu kuću dr. Steinera, gdje su se upoznali s povijesnim kontekstom njegova života i rada. Obilazak je nastavljen posjetom Spomen parku, smještenom na željezničkoj postaji u Donjem Kraljevcu.

Posjet novinara iz Azerbajdžana predstavlja značajan korak u daljnjoj promociji i širenju svijesti o djelu dr. Rudolfa Steinera na međunarodnoj razini, čime se dodatno jača ugled Centra kao vodeće institucije u području biodinamičke poljoprivrede i antropozofije.