Povodom obilježavanja EU Organic Day-a, u ponedjeljak, 30. rujna 2024. godine, Centar dr. Rudolfa Steinera ugostio je grupu članova iz Kmetijsko gozdarskog zavoda Murska Sobota i Društva za BD gospodarenje Pomurje iz Slovenije. Ovaj značajan događaj okupio je stručnjake i entuzijaste iz područja poljoprivrede s ciljem razmjene znanja i jačanja suradnje između dviju susjednih zemalja na polju biodinamičke poljoprivrede.

Ravnateljica Centra, dr. sc. Dijana Posavec, održala je edukativno predavanje o osnovama i metodama biodinamičke agrikulture te je predstavila ulogu Centra kao središta za edukaciju i istraživanje u ovom području. Posjetitelji su imali priliku saznati više o radionicama, seminarima i međunarodnim projektima koje Centar provodi, a koji su usmjereni na održivost, očuvanje bioraznolikosti i minimalizaciju utjecaja na okoliš.

Nakon predavanja, gosti su posjetili rodnu kuću dr. Rudolfa Steinera, gdje su se upoznali s njegovim životom i radom, te važnom ulogom koju je odigrao u razvoju biodinamičke poljoprivrede. U nastavku obilaska, posjetili su i spomen park na željezničkoj postaji.

Ovaj susret ne samo da je doprinio širenju svijesti o važnosti biodinamičke poljoprivrede, već je i dodatno učvrstio međusobne veze sa slovenskim partnerima.