U petak, 18. listopada 2024. godine, ustanovu Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu posjetili su učenici od 4. do 8. razreda Osnovne škole Jure Kaštelana iz Zagreba u pratnji ravnatelja škole, pedagoginje i nekoliko nastavnica. Posjet je započeo obilaskom željezničke postaje u Donjem Kraljevcu te Spomen parka dr. Rudolfa Steinera, gdje su učenici imali priliku upoznati se s poviješću i životom utemeljitelja biodinamičke poljoprivrede.

Nakon razgledavanja rodne kuće dr. Steinera, učenici su prisustvovali edukativnom predavanju u Centru, tijekom kojeg su saznali više o osnovama biodinamičke poljoprivrede i važnosti očuvanja prirodnih resursa. Predavanje je završeno zanimljivim kvizom u kojem su učenici mogli provjeriti i produbiti stečeno znanje.

Posjet je nastavljen kreativnom radionicom u kojoj su učenici izrađivali lutkice od komušine, tradicionalnog prirodnog materijala. Svaki učenik je tijekom radionice napravio cvijet, kojeg su ponijeli sa sobom kao suvenir.

Ovaj edukativni izlet bio je ne samo prilika za učenje o biodinamičkoj poljoprivredi i naslijeđu dr. Rudolfa Steinera, već i za razvoj kreativnosti i timskog rada kod učenika.