Centar dr. Rudolfa Steinera u organizaciji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu održao je predavanje za studente 5. godine usmjerenja „Ekološka poljoprivreda“. Predavanje je bilo na temu biodinamičke poljoprivrede, a održala ga je gđa. Bernarda Orehovec, dugogodišnja iskusna biodinamičarka iz Čakovca. Predavanje je obuhvatilo temeljne principe biodinamičkog uzgoja kao i pojašnjenje sjetvenog kalendara M. Thun. Četrdesetak zainteresiranih studenata predvođeni svojim profesoricama sa zanimanjem je pratilo izlaganje koje je razjasnilo i nekima po prvi puta približilo pojam biodinamike. Predavanje je uz gđu. Orehovec zaključila mr.sc. Dijana Posavec, pojašnjenjem uloge dr. Rudolfa Steinera za područje Međimurja kao i njegov značaj u razvoju ekološke i biodinamičke poljoprivrede.

Centar će i dalje nastaviti uspješnu suradnju s Agronomskim fakultetom kako na organizaciji predavanja tako i na realizaciji praktičnih radionica i stručnih praksi.

Nakon predavanja poslužena je lagana zakuska sastavljena od domaćeg kruha i različitih namaza, pekmeza i sokova koji su izrađeni u „Bernardinom vrtu“.