Na inicijativu Centra dr. Rudolfa Steinera i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, te u suradnji sa Savjetodavnom službom, Agronomskim fakultetom, Gradom Zagrebom, Međimurskom županijom i Općinom Donji Kraljevec, u subotu 23. travnja 2016. godine, održan je Okrugli stol pod nazivom BIODINAMIČKA PROIZVODNJA JE IZAZOV.

Ovaj Okrugli stol organiziran je s ciljem širenje znanja i prakse o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji i okupljanja svih relevantnih dionika u Republici Hrvatskoj, kao i osnivanje Sekcije za biodinamičku poljoprivredu, s namjerom strukovno-tehničke potpore pojedincima, radnim skupinama, društvima i drugim biodinamičkim inicijativama na području Republike Hrvatske i izvan njenih granica.

Panelisti okruglog stola bili su:

Darija Musulin – načelnica za eko proizvodnju u Ministarstvu poljoprivrede,

mr.sc. Marija Ševar – viša koordinatorica za ekološku poljoprivredu Savjetodavne službe,

Prof. dr. sc. Ivica Kisić – Agronomski fakultet, dugogodišnji znanstvenik i predavač na polju ekološke poljoprivrede,

Drago Purgaj –   dipl. ing. agr., voćar, certificirani DEMETAR proizvođač iz Slovenije,

Emil Tuk, dr.vet.med – pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba

mr.sc. Dijana Posavec – ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, moderator Okruglog stola

Okruglom stolu prisustvovalo je 50-tak sudionika: predstavnici državnih i znanstvenih institucija, proizvođači i prerađivači iz Hrvatske i inozemstva, te ostali zainteresirani od kojih su se mnogi aktivno uključili u raspravu.

Na Okruglom stolu razmatrane su potrebe i problematika djelovanja BD proizvođača, prerađivača i potrošača, s ciljem identifikacije potrebnih rješenja koja bi olakšala buduću suradnju svih dionika.

Prihvaćena je inicijativa da Centar dr. Rudolfa Steinera postane Referentni centar za BD poljoprivredu, koji bi kroz edukaciju postao mjesto povezivanja svih zainteresiranih, pružao pomoć u organiziranju regionalnih udruženja BD poljoprivrednika, te podršku u provedbi njihovih aktivnosti.