Centar dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu pionir je biodinamičke poljoprivrede u Hrvatskoj, a sama ideja o prenošenju znanja, života i rada Steinera, odavno je prepoznata u Lijepoj našoj, no i šire. Mnogi napori djelatnika Centra u prvom redu usmjereni su na poticanje međusobne suradnje ljudi koji razmišljaju na isti način, dok je potvrda da Centar radi dobro stigla i u okviru službenog posjeta dr. Ulija Johannesa Königa Međimurju. Naime, radi se o ravnatelju najstarijeg istraživačkog instituta za biološko dinamičku poljoprivredu Forscungsring e.V. iz Darmstadta.

Kako bi se pobliže upoznao s radom institucije o kojoj se dobar glas brzo proširio, odradio je radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i ravnateljicom centra dr. Rudolfa Steinera mr.sc. Dijanom Posavec.

Kao ravnatelj najstarijeg istraživačkog instituta u Njemačkoj, iskoristio je priliku i pohvalio  rad Centra, podršku lokalne zajednice i nastavak ideje o dr. Rudolfu Steineru. Kako je naglasio, velik se posao radi na promociji vizije biodinamičke poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih ideja ovog utemeljitelja antropozofija.

Dr. König jedan je od njegovih najcjenjenijih pronositelja znanja i širenja same ideje te principa o biodinamičkoj poljoprivrednoj proizvodnji u svijetu. Prilikom svog boravka iskoristio je priliku posjetiti i načelnika Općine Donji Kraljevec, Miljenka Horvata, a svoj posjet Međimurju završio u Termama LifeClass Sveti Martin u pratnji direktora Branimira Blajića, gdje mu je predstavljen inovativni koncept poslovanja Temple of Life, upravo napravljen po uzoru filozofije Rudolfa Steinera.