Regionalna razvojna agencija Međimurje prepoznala je važnost i značaj ovakvih susreta kao jedan od načina prijenosa znanja i primjera dobrih praksi u poljoprivredno – prehrambenom sektoru. Na taj način, REDEA zajedno sa svojim partnerima, pruža podršku unaprjeđenju proizvodnih procesa, a samim time i ukupnog poslovanja subjekata koji djeluju u poljoprivredno – prehrambenom sektoru Međimurska županija. 

 

U sklopu konferencije održano je nekoliko predavanja i prezentacija stručnih predavača te panel diskusija na kojoj su sudjelovali predstavnici institucija, ali i poljoprivredno – prehrambenog sektora, s ciljem osiguravanja prijenosa znanja kao preduvjeta za unaprjeđenje proizvodnih procesa, a time i konkurentnosti sudionika poljoprivredno – prehrambenog sektora Međimurske županije. „Svjesni kako je ovakvih konferencija apsolutno premalo, odlučili smo prošle godine krenuti u organizaciju i poljoprivrednicima dati pristup znanju i informacijama. Drago mi je da su svi koji su danas došli u zaista velikom broju to prepoznali, imamo čak 140 prijavljenih, svi smo svjesni kako smo svi akteri ključni u kvalitetnom dijalogu, javne i potporne institucije te poljoprivrednici, za još bolju suradnju. Na konferencijama poput ovih cilj je dobivanje znanja primjenjivog u daljnjem poslovanju za naše poljoprivrednike“, u svom je govoru istaknula direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e Sandra Polanec Marinović. Multimedijalna dvorana Tehnološko – inovacijskog centra Međimurja tako je ugostila mnoge relevantne goste iz sektora poljoprivrede, kao i predstavnike važnijih službi i institucija. Među ostalima, prisutni su bili u ime partnera konferencije župan Međimurske županija Matija Posavec, zatim ispred Ministarstva poljoprivrede Marin Kukoč, voditelj Službe u Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, EU i međunarodnu suradnju, Antun Vujić, zamjenik ravnateljice Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Milorad Šubić, rukovoditelj Savjetodavne službe Međimurske županije, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat i Tomislav Tomšić ispred poljoprivrednika, inače član uprave Agromeđimurja. Ujedno su oni bili sudionici okruglog stola na temu “Uloga institucija i lokalnih vlasti u razvoju poljoprivrednog sektora”, s ciljem davanja odgovora na koji način možemo efikasnije pomoći poljoprivredni sektori.

Izvor: http://www.redea.hr/odrzana-druga-medimurska-poljoprivredna-konferencija/

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Centra dr. Rudolfa Steinera s vlastitim iskustvima u provedbi mjera ruralnog razvoja kroz biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju.