I Zagreb se pridružio inicijativi već dobro prihvaćene prakse drugih europskih gradova te je 3. veljače 2017. godine održan Dijalog s građanima o zdravlju i sigurnosti hrane. Uz ministra poljoprivrede Tomislav Tolušića događanju je nazočio i povjerenik EK za zdravlje i sigurnost hrane Vytenisom Andriukaitisom. Oni su odgovarali na brojne upite koji su zanimali široku javnost ali i iznosili temeljne smjernice nacionalne i EU politike vezane uz sigurnost hrane, bolesti ljudi i životinja.

U dijalogu je sudjelovala i ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, te svoju raspravu i pitanja usmjerila na probleme revitalizacije tla navevši: EU se obvezala ostvariti ciljeve održivog razvoja UN-a za razdoblje nakon 2015. godine, kao i ciljeve poput ukidanja siromaštva i gladi. Obveza u svezi s uporabom tla obuhvaća jamstvo kojim se do 2030. godine želi zaustaviti degradacija tla i znatno smanjiti broj smrtnih slučajeva izazvanih zagađenjem i onečišćenjem tla. Kako je gotovo trećina globalnog tla uništena ljudskom aktivnošću, EU u svojim smjernicama želi osigurati da se do 2020. godine zemljištem upravlja na održiv način, te da ga se štiti primjenom odgovarajućih mjera.
Ravnateljica Centra iznijela je i činjenicu o potpori ministarstva poljoprivrede RH „Nacionalnom projektu biodinamičke poljoprivredne proizvodnje“, koji ima za cilj širenje znanja i dobre prakse u proizvodnji hrane bez upotrebe pesticida. Biodinamička poljoprivreda ujedno je i jedini vid poljoprivredne proizvodnje koji revitalizira tlo i obnavlja humus. Povjerenik EK pohvalio je ovakav projekt i inicijativu, izrazio svoju potporu njegovoj provedbi, te naveo i mogućnosti korištenja financijskih sredstava EU namjenjenih revitalizaciji tla.
Na pitanje ravnateljice o kratkim lancima opskrbe ekoloških i biodinamičkih proizvoda sa domaćih polja do škola, dječjih vrtića, studentskih domova i domova umirovljenika, ministar Tolušić odgovorio je da je u razmatranju novi pravilnik o osiguranju balansirane prehrane najmlađoj populaciji u dječjim vrtićima i osnovnim školama. Na taj će način proizvođačima zdravih namirnica biti otvoren put, ali i osigurana financijska sredstva za dobavu potrebnih proizvoda u kratkom lancu opskrbe.