1-3.06.2017. 12. Dane dr. Rudolfa Steinera obilježili smo od 1. do 3. lipnja kroz raznoliki program uz prisustvo raznovrsne publike i posjetitelja.
Promocija knjige Biodinamičko vrtlarstvo autora Monty Waldina održana je u prostorijama knjižnice Nikola Zrinski u Čakovcu. O knjizi, biodinamičkoj poljoprivredi i Centru dr. Rudolfa Steinera govorile su mr.sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra, Amalka Vukelić, dipl. ing. agr. stručna suradnica u Centru te NatalijaPeter Hunjadi, dipl.ing. agr. djelatnica Savjetodavne službe. Podijelit ćemo i sa vama jednu misao iz uvoda knjige: “Biodinamika nudi jednostavan način njegovanja tla pod vašim nogama i ponovnog povezivanja s ciklusima godišnjih doba i prirodnim ritmovima. To je održiv način uzgoja ukusne hrane visoke kvalitete koja je dobra za vaše tijelo i dušu, a zemlji vraća više nego što uzima iz nje.”

Mnogobrojna publika i prijatelji sudjelovali su na otvorenju 2. samostalne izlože autora Stjepana Vuk – Epi koji već više od 50 godina svoje slobodno vrijeme provodi u oslikavanju nojevih jaja, staklenki, flaša, kamenja, drva i naravno slika u najneobičnijim formatima.

Uz bogati program od 15-tak skladbi učenici Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec predstavili su se publici kroz samostalni koncert. Bio je to raznoliki program od Mozarta, Čajkovskog, Brahmsa do Šlika i the Plettersa. Nakon ovakvog nastupa dogovorena je daljnja suradnja u okviru obilježavanja Dana dr. Rudolfa Steinera.

Druženje i upoznavanje biodinamičkih proizvođača sa dragim gostima iz tvrtke Makronova Zlatkom i Jadrankom Peić nastavili smo u Centru dr. Rudolfa Steinera. Podijelili su sa nama svoje tridesetgodišnje iskustvo u njegovanje cjelovitog pristupa življenju koji povezuje različita područja našeg postojanja a sažima se u jedinstvenu kulturu življenja. Vodeći se konceptom osobne ekologije, koji podrazumijeva činjenicu da je zdrav pojedinac preduvjet zdravog okoliša (i obrnuto) i pretpostavlja da je i sam čovjek ugrožena vrsta. I dalje smatrajući da je potrebno izgraditi novi životni stil na kvalitetnom nasljeđu, novim spoznajama te duhovno i ekološki osmišljenim modelima življenja.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem programu obilježavanja Dana dr. Rudolfa Steinera.