Međunarodni projekt kojeg Centar dr. Rudolfa Steinera zajedno provodi sa partnerima iz Zalaegerszega (Folkart Association of Zala – HU) i Turističke zajednice grada Koprivnice, je projekt koji se temelji na tome da se stvori inovativni turistički proizvod na temelju zajedničke kulturne i prirodne baštine. Projekt se provodi 20 mjeseci, od 01. lipnja 2017. do 31. siječnja 2019. godine.


 

 

 

Glavni cilj projekta je stvoriti ekološko zanatsku turističku rutu, poznata pod akronimom “CultuREvive Tour”.     Ruta povezuje zanate projektnih područja koji proizvode svoje proizvode korištenjem prirodnih materijala. Bit projektnih područja (info točke) je da uče, šire i prenose svoja znanja starih zanata te da promoviraju svoju turističku rutu i druge turističke atrakcije.

Kako bi se promovirale turističke info točke i njihovi zanati organiziraju se studijska putovanja, manifestacije, radionice, seminari i kampovi. Manifestacije koje se organiziraju su: Renesansni festival i Podravski motivi u Koprivnici, Festival lončarstva, Kamp mladih i Dan obitelji – Duhovi u Mađarskoj te Centar dr. Rudolfa Steinera organizira Eco-etno festival i jednom mjesečno, petkom, Međimursku večeru u Termama sv. Martin.

Prekogranična suradnja pospješuje razmjenu najboljih praksi, iskustava te promociju ekološke svijesti posjetitelja i lokalnih turističkih zajednica.

Stare zanatske radionice potaknuti će sudionike, pogotovo mlade, da razmisle o očuvanju i oživljavanju tradicionalnih i prirodnih vrijednosti pojedinog područja.