Po prvi put u Međimurju 13.11.2017. godine otvoren je Tjedan biodinamike u Termama Sveti Martin u suradnji s Centrom Rudolf Steiner i lokalnim biodinamičkim OPG-ovima.

– Tjedan biodinamike organiziran je kao najava i uvertira u ono što će se događati iduće godine. Jedan od glavnih projekata u 2018. godini u našim toplicama bit će biodinamika. Biodinamika je za sad u nekim manjim segmentima uključena u rad naših toplica – istaknula je Jelena Berečić, direktorica hotelskih operacija i ljudskih resursa.  Naime, pojedine koncepcije filozofa dr. Rudolfa Steinera uklopljene su u poslovanje hotela, naročito u vidu arhitekture i unutarnjeg dizajna, a sada je na red došla i gastronomija.

Što je to zapravo biodinamička poljoprivredna proizvodnja pobliže je objasnila ravnateljica Centra Rudolf Steiner mr.sc. Dijana Posavec koja je istaknula da ona zapravo predstavlja holistički pristup  u poljoprivredi i poštuje načelo: „ jedno gospodarstvo-jedna organizam“. Ovaj vid poljoprivrede je samoodrživ jer sve što je jednom gospodarstvu potrebno ono samo proizvodi. Biodinamička poljoprivreda kombinira blagotvorne učinke kozmičkih energija na kultivirane biljke sa sustavnim unosom hranjivog mineralnog, biljnog i životinjskog podrijetla u tlo. Biodinamičku poljoprivredu kao koncept održivog gospodarenja koja prati prirodne ritmove dr. Rudolf Steiner predstavio je svijetu na predavanjima u Koblerwitzu 1924. godine pod nazivom  Poljoprivredni tečaj.

-Veseli me priča povezivanja Gornjeg i Donjeg Međimurja i svih važnih sudionika u lancu održivog razvoja naše županije, poljoprivrede i turizma. Slažem se s tvrdnjom da smo vjerojatno jedini u Hrvatskoj koji ovo prakticiraju. Nedavno smo bili u jednom dalmatinskom hotelu s pet zvjezdica i kad smo vidjeli da tamo gosti još uvijek dobivaju marmelada iz bijele plastične kutije i jaja u prahu, onda stvarno možemo reći da mi ovdje radimo dobar posao.  Gosti su to prepoznali i cijene naš angažman. Ovo zaista daje vjetar u leđa cijeloj našoj zajednici- istaknula je u ime Međimurske županije Sandra Herman.

U Tjednu biodinamike u Termama Sveti Martin mogla se isprobati Steinerova masaža, Bothemer gimnastika na bazenima Temple of Life kojom poboljšavamo držanje tijela razumijevanje dinamičkog odnosa između pokreta, čovjeka i svijeta.

Na otvorenju su bili prisutni i svetomartinski načelnik Dražen Crnčec i Rudi Grula, voditelj ureda Turističke zajednice Međimurske županije.