Najboljim seoskim turističkim poduzetnicima i projektima u ruralnom turizmu za 2017. godinu svečano su dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ koje, temeljem natječaja, dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

Svečanost se odvijala u zagrebačkom hotelu Academia koja je okupila nagrađene i druge uzvanike iz cijele Hrvatske.

– Ruralni prostor obuhvaća 92 posto hrvatskog teritorija, no ruralni turizam ima svega 2 do 3 posto udjela u ukupnom turističkom prometu, ali vidljivi su veliki pomaci u ponudi, investicijama i inovacijama, rekao je na dodjeli ministar turizma i izaslanik premijera Andreja Plenkovića Gari Cappelli. Dodao je da oni koji razvijaju turizam zapravo razvijaju i Hrvatsku.

Najboljima su uručene Zlatne, Srebrne, Brončane plakete i Posebna priznanja u sedam kategorija: Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Hrvatski otočni proizvodi i proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla.

U kategoriji Ruralno – turistički projekti Srebrnom poveljom nagrađene su Terme Sveti Martin i Centar dr. Rudolfa Steinera i to s projektom „Tjedan biodinamike u Termama Sveti Martin“.

Centar dr. Rudolfa Steinera suorganizator je Tjedna biodinamike u Termama Sveti Martin, te je ujedno nagrada suncokret za ruralni razvoj veliku plus u daljnjem radu samog Centra.

U Tjednu biodinamike bile su posebno predstavljene Rudolfove slastice – Rudolfova batata i Steinerova bidra. Rudolfove slastice mogle su se kušati i na svečanoj dodjeli „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“.