PRIPRAVAK 500 – IZRADA PRIPRAVKA 501 – PRIPREMA PRIPRAVKA 502
SUBOTA 26. SVIBNJA OD 9 DO 14 SATI
adresa: OPG Dragutin Senčar, Ivana Gorana Kovačića 61. Lopatinec 40311

OTKAPANJE PRIPRAVKA 500 – Gnoj iz roga
Gnoj iz roga od ključne je važnost u svijetu biodinamičke poljoprivrede. Priprema se od kravljeg gnoja kojim se puni kravlji rog i koji se potom ukapa u zemlju na šest mjeseci preko zime. Tamna zrnata supstanca koja se dobije sadržava populacije korisnih mikroorganizama u mnogo većem broju od običnoga komposta ili dobrog tla.
Korištenjem pripravka 500 u obliku prskanja istog tlu se vraćaju sve prirodne soli i minerali.
Koje su ostale dobrobiti, kako se priprema i koristi Pripravak 500 saznajte na radionici.

ZAKAPANJE PRIPRAVKA 501 – Kremen iz roga
Kremen iz roga koji je bogat silicijem djeluje u tandemu s Pripravkom 500; dok gnoj iz roga djeluje na korijenje biljaka, kremen iz roga djeluje na dijelove koji su vidljivi i nama, i sunčanoj svjetlosti, i toplini – izbojke, listove, cvjetove i plodove – regulirajući okus i zriobu usjeva. Kremen iz roga usklađuje sile topline i svjetlosti.  Kremen iz roga nastavlja posao gnoja iz roga, koji potiče hranjive tvari u tlu da se pokrenu tako što ih povlači u biljke i osigurava protok biljnih sokova.

PRIPREMA PRIPRAVKA 502 – stolisnik
Stolisnik (Achillea millfolium), poznata je višegodišnja biljka, ima ključnu ulogu u biodinamici. Njezini ljetni cvjetovi privlače kukce poput zlatooka i koriste se za izradu čaja bogatog sumporom koji pomaže regulirati pepelnicu. Stolisnik se također koristi za pripremu jednog od šest biodinamičkih kompostnih pripravaka.

Sve ostale informacije o biodinamičkom načinu uzgoja i pripravcima koji se koriste saznajte na radionici koja će se održati u subotu 26. svibnja s početkom u 9 sati.
Cijena radionice iznosi 120 kuna u što je uključen ručak, 1 x pripravak 500, upute o korištenju…

POTREBNA PRETHODNA PRIJAVA na e-mail ili telefon Centra!