Predstavljen novi turistički paket majstora starih zanata kroz tri županije te  novi gastro suvenir.

U organizaciji Centra dr. Rudolfa Steinera u sklopu najvećeg turističkog događaja u Međimurju, „Porcijunkulovo 2018” održan je Eko – etno festival. Događaj je dio promocije projekta CultuREvive Tour financiranog od CBC Interreg HU-HR programa.
Na Eko – etno festivalu sudjelovali su majstori starih zanata iz Koprivničko – križevačke županije, županije Zala iz Mađarske te Međimurske županije.
Šetačima iz Međimurja, Zagorja, Podravine a i šire predstavili su se Petar Fijačko (vrtuljak), Stjepan Čižmak (sitar), Ivo Palfi (stolar), Ivan Andrašić (slikar), Josip Evačić (kovač), Paula Gadanec (kovač) te Vladimir Dolenec (slikar) koji dolaze iz Koprivničko – Križevačke županije. Iz Mađarske, županije Zala, stigli su Hácskó Imréné (tkalja), Dulics Margit (pletačica košara), Molnárne Riskó Erzsébet (izrada lutaka u nošnjama) Czibor Imre (lončar). Međimurske stare zanate predstavili su Udruga žena Nedelišće sa svojim cekarima, drvorezbar Miljenko Kranjčec te Ivana Valkaj sa svojom unikatnom umjetničkom keramikom.
Osim prezentacije starih zanata bio je održan i Marketing seminar u Međimurskim dvorima u Lopatincu.
U sklopu Međimurskih dvori nalazi se agencija Etno Art Travel koja je za potrebe CultuREvive Tour projekta izradila turistički paket aranžman – informativno – turističke ture starih zanata odnosno svih info točaka na projektu. Stoga je u Međimurskim dvorima prezentirana tura sudionicima projekta, turističkim i marketing stručnjacima kao i svim zainteresiranim posjetiocima seminara. Turistička tura je jedan od finalnih proizvoda projekta i predstavlja komercijalno proizvod koji na tržištu dugoročno osigurava održivost projekta i nakon njegova završetka.
Uz turističku turu starih zanata predstavljena je bila i Steinerova bidra. Bidra je međimurski naziv kolača oblika kuglofa, koji je napravljen iz domaćih biodinamičkih namirnica bez rafiniranih šećera, ova autentična slastica prepoznatljivog izgleda, prezentira vezu prošlosti i autohtonih međimurskih jela kao spoj namirnica na neki novi način. Pečen u malim keramičkim kalupima izrađenima specijalno za ovaj kolač. Dolazi u dvije veličine – kao jedna porcija u mini veličini i kao standardna veličina kuglofa. Poslužuje se zajedno s pekmezima ili džemovima napravljenim od međimurskog voća.
Sam recept je čuvana tajna slastičara ali je najbitnije uživanje u ovoj deliciji.