U sklopu sajma Centar dr. Rudolfa Steinera održao je dva predavanja,
Okrugli stol i susreo se mnogim posjetiteljiam.
Štand Centra posjetila je i eurozastupnica Biljana Borzan,te dala podršku radu naše ustanove.

Ovogodišnji sajam proširen je segmentom hrane kao prirodan slijed, ali i potreba proširenja tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima Organica, APItera i Mystic već svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.

Cilj projekta bila je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda, a u ponudi su bili proizvodi čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvodi hrvatskih farmi i polja, ekološki proizvodi, hrvatski otočni proizvodi te proizvodi nosioci oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Izlagački segment sajmova, njih više od 250, obuhvatio je četiri programske cjeline; Hrana, Organica, APItera i Mystic. 

Sajmove je otvorio Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Republike Hrvatske.

Održana međunarodna konferencija na temu poljoprivredne politike 

Iznimno važna međunarodna konferencija “Budućnost zajedničke poljoprivredne politike Europske unije” s osvrtom na dosadašnju provedbu Programa ruralnog razvoja u Republici Hrvatskoj održana je 18. i 19. 10. 2018. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Konferenciji su nazočili visoki službenici Europske komisije, predvođeni direktoricom Glavne uprave za poljoprivredu i ruralni razvoj EK, Josefine Loriz-Hoffmann. O biodinamičkoj proizvodnji – inovativnoj poljoprivredi sa dodanom vrijednošću govorila je Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolf Steiner.
Organizatori Konferencije bili su Grad Zagreb, Europska komisija i Zagrebački velesajam, a suorganizator Ministarstvo poljoprivrede.

Iznimna institucionalna podrška projektu zasigurno je zaslužna za uspješnost Sajmova. Suorganizator sajmova bio je Grad Zagreb, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, dok su partneri Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unijeMinistarstvo turizmaMinistarstvo zdravstvaPredstavništvo Europske komisije u HrvatskojHrvatska gospodarska komoraHrvatska obrtnička komoraHrvatska poljoprivredna agencijaHrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna službaHrvatska zajednica županijaUdruga gradova i Udruga općina u Republici HrvatskojHrvatsko apiterapijsko društvoHrvatski pčelarski savezCentar dr. Rudolfa Steinera i Udruženje Huped.

Ulaz na sajmove bio je besplatan za sve posjetitelje, a procjena je da je Sajmove hrane i zdravog življenja i Dana lova i ribolova razgledalo više od 12.000 posjetitelja. 

Izvor: Zagrebački Velesajam