Ovogodišnje radionice nazvane „vikendom praktične biodinamike“ koje su se održale 7. i 8. listopada 2018. okupile su proizvođače i potrošače željne novih znanja i vještina. Na radionicama izrade biodinamičkih pripravaka sudjelovao je velik broj polaznika iz cijele Hrvatske.

Na dva obiteljska poljoprivredna gospodarstva kroz dva dana (OPG Senčar u Lopatincu – Međimurska županija i OPG Vukelić – Varaždinska županija) pripremljeni su svi pripravci potrebni za rad biodinamičkih gospodarstava.

Zakopano je 500-tinjak kravljih rogova, pripremljeni su i svi kompostni pripravci koji se izrađuju za Miholje – BD 500 – gnoj iz roga, BD 502 – stolisnik, BD 503 – kamilica, BD 505 – hrastova kora i BD 506 – maslačak.

Uz medijsku praćenost naših događanja kroz prilog nacionalne televizije HRT, vrlo je velik odjek imalo i prezentiranje našeg događanja kroz društvene mreže i internet portale koji su popratili radionicu.

Zahvaljujemo na podršci i Udrugama biodinamičkih proizvođača iz ove dvije županije koje su organizirale dolazak svojih članova.