Pod visokim pokroviteljstvom Phila Hogana povjerenika Europske Komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj, a na poziv domaćina konferencije zastupnika u Europskom parlamentu Ivana Jakovčića ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera mr. sc. Dijana Posavec sudjelovala je sa svojim izlaganjem na konferenciji u Briselu pod nazivom Organic & Origin. Konferencija se održala u utorak 27. studenog 2018. godine.

Na početku konfrencije prisutnima se obratio Phil Hogan te nekoliko europskih zastupnika iz različitih zemalja.

U samom radu konferencije sudjelovali su Jiri Lehejček – podpredsjednik IFOAM-a (Međunarodna federacija za organsku poljoprivredu), Claude Vermont Desroches – predsjednik ORIGIN (Organizacije za međunarodnu mrežu proizvoda izvornog geografskog podrijetla), Theano Vrentzcu-Skordalaki – predsjednik AREPO (Asocijacija europskih regija za proizvode izvornog podrijetla), Ursula Hudson, predsjednica Slow Food GermanyClaudio Serafini, direktor OCNE (Mreža organskih gradovi Europe), Dijana Posavec – direktorica Centra dr. Rudolfa SteineraFulya Batur – stručnjakinja za sjemenje u Arche Noah. 

Nakon izlaganja i rasprave Ivan Jakovčić iznio je zaključak konferencije a to je da je spoj ekološke poljoprivrede (biodinamičke kao nadstandard ekološkoj) te proizvoda sa oznakom geografskog podrijetla ono što može doprinijeti kvalitetnijoj ponudi poljoprivrednih proizvođača. Potražnja potrošača za ovakvom vrstom proizvoda i dalje ima dvocifreni rast. Isto tako kada se govori o ovakvoj vrsti poljoprivredne proizvodnje stavlja se naglasak na održivu poljoprivredu te na očuvanje okoliša, što daje pozitivan doprinos klimatskim promjenama, gdje poljoprivredna proizvodnja igra veliku ulogu. Nadasve nastavit će se još više poticati ovakve diskusije i prezentacije dobrih praksi u narednom programskom razdoblju, te poljoprivredna proizvodnja koja je prijateljska prema okolišu, očuvanju tla, voda i zraka.