U četvrtak 29. studenoga 2018. godine sastali su se školski zadrugari “TINČEK” Osnovne škole Sveti Martin na Muri kako bi na svojoj godišnjoj skupštini analizirali rad u protekloj godini i donijeli plan i programa rada za naredno razdoblje.

Okupili su se tako predstavnici zadrugara svih razrednih odjeljenja, voditelji zadruge, voditelji sekcija, članovi Zadružnog odbora, načelnik općine i voditeljica turističke zajednice, predstavnici roditelja te gosti i uzvanici. Na početku Skupštine, ravnateljica Petra Novinščak pozdravila je sve prisutne i pozvala učenicu Stelu Vuković da još jednom prezentira svojoj rad kojim je osvojila 4. mjesto na Državnom natjecanju učeničkih zadruga u Vinkovcima ove godine.
Radi se o istraživačkom projektu kojeg su učenici sa svojim mentorima provodili kroz različite školske grupe i u školskom vrtu u suradnji sa Centrom dr. Rudolfa Steinera.  Učenici učeničke zadruge Tinček u svome istraživačkome radu vodeći se načelima i metodama biodinamike koristili su biodinamičke pripravke i Sjetveni priručnik kao važne smjernice pri biodinamičkom uzgoju. Radom su dokazali da ovakav vid proizvodnje uvelike utječe na prinose i kvalitetu u proizvodnji. Zaključak njihova rada je da će zbog svih pozitivnih efekata nastaviti raditi u školskom vrtu upravo na ovakav način.
Kroz ovaj projekt učenici su snimili i radio emisiju te izradili bojanku, a sve u svrhu kako bi što širu javnost još više upoznali sa životom i radom dr. Rudolfa Steinera.
Projektom je osobito bila oduševljena prisutna ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steiner Dijana Posavec koja je pozvala Stelu i njezine mentorice učiteljicu Kseniju Perčić i Maju Goričanec da svoj rad prezentiraju i na nadolazećim Danima biodinamike u Termama Sv. Martin.
Ravnateljica škole Petra Novinščak uručila je ravnateljici Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec zahvalnicu za suradnju na ovom projektu te su dogovorili da se suradnja nastavlja.