U ime Centra dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica mr. sc. Dijana Posavecpotpisala je sporazum o suradnji sa Goranom Paukom, županom Šibensko kninske županije i Božidarom Longinom, županom Zadarske županije.Sporazum se temelji na razvoju i poticanju poljoprivrednih proizvođača i institucija da se što više okrenu prema održivoj poljoprivrednoj proizvodnji koja je prijateljska prema okolišu gdje primarno mjesto zauzima biodinamička poljoprivredna proizvodnja. Tako će Centar dr. Rudolfa Steinera organizirati i provoditi edukacije, radionice, konferencije i studijska putovanja sa tog područja, dok će se od strane županije organizirati prostor za navedeno te uputiti pozivi zainteresiranima.
ponedjeljak 3. i utorak 4. prosinca 2018. godine djelatnice Centra održale su prva dva, od ukupno pet, predavanja o biodinamičkoj poljoprivredi u Šibensko kninskoj i Zadarskoj županiji.
Na predavanjima su sudjelovali članovi OPG-a, predstavnici županije i ostali zainteresirani. Teme predavanja bile su: Nastanak i trendovi biodinamičke poljoprivrede. Što je to biodinamička poljoprivredna proizvodnja, a što biodinamičko gospodarstvo? Kako pokrenuti i prenamijeniti svoja poljoprivredna gospodarstva da zadovolje uvjete biodinamičke poljoprivrede? O djelovanju Centra te planovima suradnje sa županijom.
Predavanja za zainteresirane u Šibensko kninskoj županiji održalo su se u prostorijama Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” Šibenik, a u Zadarskoj županiji u Gospodarskoj komori Zadarske županije.
Nastavak predavanje dogovoren je za kraj siječnja 2019. godine.