Sjetveni priručnik Marie Thun za 2019. godinu možete naručiti u Centru dr. Rudolfa Steinera putem e-maila: [email protected]ili na broj telefona 040 655 612.
Cijena priručnika iznosi 52,00 kune + troškovi poštarine.

Priručnik se sastoji od 64 stranice te nudi uz potpuni kalendarski dio još mnoge druge korisne informacija. Uz kalendarski dio naći ćete s desne strane svakog mjeseca za svaki dan naše preporuke za rad i mjesto za vaše bilješke, iznad toga podatke o poziciji planeta u tom mjesecu. Uz svaki kalendarski mjesec donosimo preporuke u vezi sjemenja i biljki, njege voćaka, preporuke za prskanje čajevima, biološko dinamičkim preparatima, poglavlje o štetočinama i kako ih suzbijamo. U priručniku navodimo kako i kada sakupljamo biljke za biološko dinamičke preparate, kako preparate izrađujemo, upute za rad s pčelama kao i druge za vas interesantne teme. U ovogodišnjem priručniku posebice spominjemo nepovoljne dane – pokus sjetve za vrijeme Uskrsa te reakciju biljke na sjetvu u druge nepogodne dane.

Svaka godina Priručnika donosi i neku glavnu temu. Već je bilo riječi o vinogradarstvu, kompostima, pečenju kruha, o pokusima diljem svijeta… Ove godine je posebice obrađena tema o plodonosnoj zemlji, o biljnom kompostu, o mnogim načinima korisne upotrebe velike pekuće koprive, pišemo o iskustvima s preparatom Marie Thun, mogućnostima promijene sastojaka u posebne korisne svrhe. Na kraju Sjetvenog priručnika Marie Thun za 2018. godinu saznajemo mnogo novog o Mjesecu, njegovom odnosu do Sunca i Zemlje.

Sjetveni priručnik je puno više od Sjetvenog kalendara, isplati se ga kupiti, imati ga na dohvat ruke, za bolji uspjeh u praktičnom radu, te za učenje toliko potrebnog novog znanja.