Ove godine Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s Istarskom županijomorganizirao je odlazak zainteresiranih proizvođača na najveći sajam ekološke proizvodnje BioFach 2019., kao i sajam ekološke kozmetike Vivaness 2019. u Nurnbergu, Njemačka. Posjet je trajao dva dana 15. i 16. veljače 2019.
Ovogodišnji jubilarni 30. BioFach okupio je rekordan broj izlagača, njih 3421 predstavljali su svojih 10 751 ekoloških proizvoda u 9 izložbenih hala.
Uz izniman broj od preko 150 predavanja, sajam je medijski pratilo preko 1.000 novinara iz 39 zemalja svijeta.
Centar dr. Rudolfa Steinera ponukan prijašnjim pozitivnim iskustvima i ove godine organizirao je posjet naših proizvođača. Istarska županija kao jedna od prvih županija koja se proglašava bio regijom u Hrvatskoj, prepoznala je našu inicijativu te organizirala polazak svojih poljoprivrednika i financijski potpomogla ovo putovanje.
Grupa od 40-ak proizvođača bila je dva dana na sajmu. To je bila odlična prilika za sklapanje poslova, pronalaženje poslovnih partnera, kao i vrijeme za edukaciju. Svjetske eminentni stručnjaci održali su predavanja iz područja ekološke poljoprivrede, svjetskih nad-standarda, kao i ostalih grana vezanih uz proizvodnju, plasman i potrošnju ekoloških proizvoda.
Između ostalog ovo je bila jedna od prilika gdje smo se susreli s vodećim ljudima Demeter International, te smo im  predstavili našeg europarlamentarnog zastupnika g. Ivana Jakopčića, koji se u sklopu svoga mandata zalaže za intenzivan razvoj i unapređenje ekološke poljoprivrede na europskom nivou.