Axel Burkart sa suradnicima u petak 14. lipnja posjetio je Centar dr. Rudolfa Steinera. Axel je diplomirao na Tehničkom sveučilištu u Münchenu matematiku i informatiku. Od 1976. godine Axel Burkart održava seminare i tečajeve u području razvoja svijesti. U više od tisuću predavanja upoznao je različite teme ljudskog razvoja.

Već 30 godina uključen je u mnoge projekte, a član je i osnivačke uprave koja gradi Waldorfsku školu i  vodeći Ayurvedski centar u Šri Lanki. Postao je poznat kao autor knjiga: “Ein Zwiegespräch mit Gott” (1984) “Jungbrunnen Ayurveda”, “Poruka pustinjaka”, “Das große Rudolf Steiner Buch”, “Hauptsache Liebe” i “Faszination Rudolf Steiner”.

Kroz svoja znanja povezuje znanost, inženjerstvo i ekonomiju, duhovnu znanost, logiku i filozofiju, pedagogiju, drevno vedsko znanje kao “učitelja vedske znanosti”, yoge i ayurvede, budizma i kršćanstva. Učenje inicijata i vidjelaca drevne i nedavne prošlosti, teozofije i antropozofije, jedinstveno ujedinjuje dva svijeta prirode, materije i uma.

To je dovelo do poriva za osnivanjem Akademije Zukunft Mensch i višegodišnjeg tečaja “Sloboda – privatna studija u duhovnoj znanosti” te širenja antropozofije putem videa. Axel Burkart već godinama održava predavanja u raznim gradovima o raznim temama. Više o njemu možete saznati na YouTube nakalu AxelBurkartTV, web stranici https://akademie-zukunft-mensch.com/, te https://rudolf-steiner-gesellschaft.de/.

share