Dana 1.10.2019. (utorak) Centar dr. Rudolfa Steinera održao edukaciju i radionicu  koji je u  sklopu višegodišnjeg projekta Gradski vrtovi u Zagrebu, u organizaciji Grada Zagreba, odnosno Gradskog ureda za poljoprivredu.
U  Gradskom vrtu Borovje organizirano je druženje korisnika i vrtna zabava. Korisnici Gradskog vrta u Borovju na raspolaganje su dobili nove sjenice, spremište za alat i kosilicu.

Riječ je o dugogodišnjem projektu Grada Zagreba koji se organizira u suradnji s Radijem Kaj. Projekt ima za cilj građanima omogućiti obrađivanje neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada i to u svrhu proizvodnje hrane (povrća i jagodičastog voća), začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe.

U Borovju je održana prezentacija nove lokacije za terapijski vrt, a predstavljen je i sveučilišni priručnik Urbano vrtlarstvo koji je nastao na temelju iskustva u provedbi ovog zagrebačkog projekta. Uređenju i druženju te podjeli sadnica, uz donaciju i radionicu Centra dr. Rudolf Steiner, u Gradskom vrtu Borovje prisustvovao je i gradonačelnik  Milan Bandić. – Projekt, Gradski vrtovi primjer su održivog korištenja zemljišta Grada Zagreba i poboljšanja kvalitete življenja naših građana, rekao je gradonačelnik Milan Bandić pozdravljajući prisutne na akciji dodatnog uređenja zajedničkog prostora na Gradskom vrtu Borovje, u okviru projekta Gradski vrtovi, a prilikom kojega je Grad Zagreb donirao sjenice i kućice za alat. Vrt u Borovju jedan je od najvećih i trenutno na njemu vrtlari 338 korisnika. Budući da je iskazan velik interes za vrtlarenjem od strane osoba s invaliditetom, gradonačelnik je najavio početak aktivnosti uređenja i opremanja Gradskog vrta za terapijsko vrtlarenje i edukaciju na južnom dijelu Gradskog vrta Borovje.

Projekt Gradski vrtovi provodi se od 2013. godine i do danas je uređeno i opremljeno 23 ha obradivog zemljišta u 13 gradskih vrtova sa preko 2100 parcela. Inače, Gradski vrtovi su u Borovju, Savici, Stenjevcu, Prečkom, Sloboštini, Maksimiru te po dva Gradska vrta u Sopotu, Klari , Sesvetama i Podsusedu.

Gradski vrt Borovje u Zagrebu – edukacija i druženje