Tematski forum Uloga lokalnih proizvoda u ruralnom razvoju, pod motom “Domaće je na stolu”, u organizaciji LAG-a Baranja i u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje, održala se u petak 4. listopada 2019. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru.

Kao uvodno događanje organiziran je  “Bakin špajz” – uprizorenje pripreme baranjskih jela i slastica na tradicionalni način. Uz predstavljanje značaja lokalnih proizvoda u ruralnom razvoju, značaja ulaska u sustave kvalitete te značaja povezivanja s pružateljima usluga u turizmu – što je zadatak stručnih izlagača – cijelo događanje popratili su mali proizvođači lokalnih proizvoda, koji su se mogli kušati i u njima – uživati.
U cjelodnevnom bogatom programu sa mnoštvo posjetitelja ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec održala je predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi kao inovativnoj poljoprivrednoj proizvodnji sa dodanom vrijednošću. U radu panela sudjelovala je i Jelena Berenčić (Terme Sv. Martin) te Tatjana Hažić (OPG Hažić).