Sveučilište u Zagrebu ove akademske godine slavi 350-tu, a Agronomski fakultet 100-tu obljetnicu postojanja.
Agronomski fakultet jedan je od 5 najstarijih fakulteta na Sveučilištu Zagreb stoga proslava 100. rođendana zaslužuje posebnu pažnju i angažman svih bivših i sadašnjih djelatnika i studenata (njih oko 17 500) koji se posredno ili neposredno bave agronomijom i krajobraznom arhitekturom, a danas su uspješni poduzetnici, znanstvenici ili dužnosnici pa im je do njega i dalje stalo.
Centar dr. Rudolfa Steinera pridružio se obilježavanju ovog velikog rođendana koji se održao u nedjelju 29. rujan u punoj dvorani Lisinski. Nazočni gosti iz mnogih zemalja sudjelovali su u svečanoj proslavili prvih 100 godina Agronomskog fakulteta pri čemu je ova akademija bila retrospektiva povijesti rada fakulteta, presjek nekih budućih ideja i nastojanja kao i osvrt na sadašnje stanje u poljoprivredi i visokom školstvu.
Uz cijenjene goste kao što su ministrica prosvjete prof. dr. Blaženka Divjak, rektora Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. Damir Borasa, dekana Agronomskog fakulteta prof. dr. Zoran Grgić, te rektore i dekane domaćih i stranih sveučilišta, ovu su svečanu akademiju uveličali i glazbeni gosti od kojih je većina njih usko vezna uz fakultet ili su bivši studenti fakulteta.