Steven N. Schonberger direktor je Svjetske banke odjela za održivi razvoj Europe i Centralne Azije. Svjetska banka izradila je dokument pod nazivom Stanje sektora i analiza javnih izdataka za poljoprivredu i ruralni razvoj koji je nedavno objavljen na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede, a koji bi trebao biti podloga za izradu Strategije hrvatske poljoprivrede.
Ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera mr. sc. Dijana Posavec na Danima poljoprivrede koji su se održali u Termama Sv. Martin 20. prosinca susrela se sa g. Schonbergerom koji je prije svega bio veoma ugodno iznenađen podatkom da je upravo u Hrvatskoj (Međimurju) gdje boravi po prvi puta, rođen dr. Rudolf Steiner čija djela su mu uvelike poznata.
Upoznala ga je sa radom i ciljevima Centra dr.  Rudolfa Steinera u promicanju i promociji biodinamičke poljoprivrede kao vrsti proizvodnje koja daje visoku dodanu vrijednost kvaliteti proizvoda te pri tom uvelike doprinosi prilagodbi klimatskim promjenama. G. Schonberger snažno je u ime Svjetske banke podržao aktivnosti Centra te najavio svoj posjet u skoro vrijeme. Predložio je svojim suradnicima uredu Svjetske banke Hrvatske  da se pronađe modalitete suradnje između Svjetska banke i Centra dr. Rudolfa Steinera.