Ministarstvo poljoprivrede i Svjetska banka 19. i 20.  prosinca 2019. godine organizirali su dvodnevnu konferenciju pod nazivom Dani poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Termama Sveti Martin gdje je bio nazočan i Centar dr. Rudolfa Steinera.

Prvi dan konferencije, četvrtak 19. prosinca, bio je posvećen  digitalizaciji poljoprivrede gdje su  predstavljeni projekti digitalizacije ribarstva sustav za prijenos znanja i informacija u poljoprivredi „ E-Savjetnik“, sustav za nadzor poljoprivrednih površina „Monitoring 2020+“, kao i tehnologija kojima Ministarstvo poljoprivrede uvodi  poljoprivrednike u digitalno doba.

Uz prezentacije „10 godina rada Hrvatske poljoprivredne komore“, „Hrvatsko šumarstvo u svjetlu klimatskih promjena“ i predstavljanje hrvatskog sudjelovanja na poljoprivrednom sajmu „Zeleni tjedan“ u Berlinu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je nove ugovore iz Mjera 4 i 8 Programa  ruralnog razvoja.

U petak, 20. prosinca 2019. uručeni su ugovori o financiranju projekata javnog navodnjavanja u vrijednosti 310 milijuna kuna iz Mjere 4. Program konferencije završen je predstavljanjem Nacrta Strateške vizije razvoja poljoprivrede i ruralnog prostora RH te panelom na istu temu u kojem su sudjelovali: ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić i regionalni direktor Svjetske banke za održivi razvoj za Europu i Središnju Aziju Steven Schonberger.