Turistička zajednica Međimurske županije 23. prosinca 2019. godine obilježila je 20 uspješnih godina djelovanjaU njezinom radu sudjelovalo je preko 150 osoba iz cijelog Međimurja, zahvaljujući kojima se međimurski turizam danas kreće ulaznom putanjom i pomiče rekorde iz godine u godinu. U prigodi obilježavanja obljetnice, dodijeljena su priznanja i zahvalnice pojedincima, institucijama i udrugama koji su doprinijeli razvoju turizma u Međimurju, a to su Franjo Makovec, Ivan Gradečak, Branko Polanec, Gordan Vrbanec, Lifeclass Terme Sveti Martin, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije, Udruga Hortus Croatiae, Muzej Međimurja Čakovec, Lovački savez Međimurske županije, Zajednica HKUD Međimurske županije, Udruga međimurske roke, restoran Mala hiža, Domaća radinost Horvat, Sportski ribolovni savez Međimurske županije, Zrinska garda Čakovec, Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda, HGSS,  Centar dr. Rudolfa Steinera te mediji bez kojih se ne bi bilo čulo za dobre rezultate I uspjehe: Međimurske novine,  List Međimurje, Međimurje press, Radio 105, Radio, Radio KAJ, Radio 1Studio M,  e-Međimurje.

Turistička zajednica Međimurske županije je organizacija osnovana kao potpora gospodarstvu i našoj zajednici te smo od samog početka na taj način postavili svoju ulogu u kojoj veliku potporu imamo od Međimurske županije i svih naših partnera bez kojih ne bi bilo rezultata. Zajedništvo i sinergija najbolji su pokretač, ali i najbolji rezultat cijele naše priče.“, kazao je voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. Županijska Turistička zajednica u njemu nema samo voditelja ureda, aktivnog svjedoka razvoja turizma, već i najboljeg hrvatskog turističkog djelatnika 2015. godine, vizionara koji zajedno sa svojim timom svakodnevno razvija nove ideje i projekte.

Entuzijazmom, voljom, strategijom i jasnim ciljem što želimo biti, kuda želimo ići danas smo došli do ovog trenutka – imamo nagradu najuspješnije kontinentalne destinacije, trostruki smo dobitnici nagrade EDEN, stvaramo dodane vrijednosti s ciljem da turizam bude važan segment gospodarstva i optimizma kojeg stvaramo u Međimurju. To nije učinio jedan čovjek, ni jedna institucija, to ste učinili svi vi. Na tome vam čestitam i zahvaljujem.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zajedno sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem poručio da je ovo tek početak turističke priče Međimurja. Svečanosti obilježavanja odazvali su se brojni gosti, turistički djelatnici, gospodarstvenici, vinari, poljoprivrednici, osobe koje svojim radom i trudom ulažu u turističku sliku Međimurja.

IZVOR: web Međimurska županija