U četvrtak 9. siječnja 2020. godine na poziv Ministarstva poljoprivrede sudjelovali smo na sastanku s novim povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu i ruralni razvoj g. Januszom  Wojciechowskim koji je izrazio spremnost susresti se s predstavnicima poljoprivrednog sektora.
Ovo je bila iznimna prilika gdje se s povjerenikom razgovaralo o budućnosti Zajedničke poljoprivredne politike te su mu se iznijeli prijedlozi i razmišljanja naših proizvođača.
Povjereniku smo predstavili i rad Centra dr. Rudolfa Steinera kao jedinstvenog u Europi koji se bavi promicanjem znanja i dobrih praksi na području biodinamičke poljoprivrede kao nadstandard ekološkoj proizvodnji. Spomenuli smo mu kako je dr. Rudolf Steiner svoj Poljoprivredni tečaj održao 1924. godine u Poljskoj (odakle je i povjerenik) u mjestu Koberwitzu kraj Breslaua. Time su postavljeni temelji za kasniji razvoj ekološke poljoprivredne proizvodnje.
Povjerenik Wojciechowski rado je primio poziv da u sljedećem posjetu Hrvatskoj sa svojim timom posjeti rodnu kuću i Centar dr. Rudolfa Steinera.