Jučer je (23.2.2020.)  u odličnoj atmosferi u Centru dr. Rudolfa Steinera održana audicija za film Črna mati zemla. Hvala svima koji su se prijavili, koji su se odvažili doći. Hvala ekipi koja je sve vjerno zabilježila i snimila 
Oni koji nisu stigli doći ili još razmišljaju o prijavi, sljedeća Vas čeka u Čakovcu (29.2.2020. – zgrada Scheier od 10:00-15:00sati)!

Produkcija kuća Antitalent je nakon otkupa prava na ekranizaciju djela pisanje scenarija povjerila piscu knjige, Kristianu Novaku, te slovenskom redatelju i scenaristu Roku Bičeku. Potencijal i kvaliteta samog scenarija za film prepoznata je i selektirana u konkurenciji brojnih svjetskih projekata, te se imala prilike razvijati kroz 9 mjeseci na radionici TorinoFilmLab.
Projekt Črna mati zemla trenutno je u fazi pretprodukcije. Pokreće se intenzivna audicija u trajanju od nekoliko mjeseci diljem Međimurske županije. Audicijom će biti obuhvaćene sve općine, a pozivaju se svi u starosti od 5 do 90 godina. Traže se glumci i statisti za film koji će se snimati 2021. godine, najvećim dijelom u Hrvatskoj, u hrvatsko-slovenskoj koprodukciji.