utorak 25. veljače 2020. godine djelatnice Centar dr. Rudolfa Steinera posjetile su rasadnik starih sorti voćaka Pavla Kovačića u Cvetkovcu.

Na njegovom imanju nalazi se više od tisuću voćaka i to svakojakih. Od jabuka, krušaka, trešanja, višanja, šljiva, marelica, duda.. Kako se na to odlučio?  Kazao je da je prije 10-ak godina bio u Austriji te mu se tamo dojmilo kako ljudi čuvaju stare nasade. Zatim je odlučio da će se posvetiti sakupljanju starih hrvatskih voćaka i to traje dan danas. Osnovna stvar starih sorti je da su otporne na bolesti pa  ih ne treba prskati.
Zadovoljni smo što smo posjetiti rasadnik gosp. Kovačića, jer je jedan od rijetkih u Hrvatskoj s tolikim brojem i mnoštvom raznih voća. Mjesto gdje se tradicija čuvaOčuvanje tradicionalnih i autohtonih sorti voćnih vrsta te bioraznolikost u skladu je sa Nacionalnim programom očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu u Hrvatskoj,  istaknula je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec.