Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji s tvrtkom Letina Intech d.o.o. iz Čakovca osmislio je i prijavio na Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana Nacionalne ruralne mreže 2014. – 2020., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2020. godinu istraživanje, razvoj i izradu strojnog dinamizatora za biološko-dinamičke pripravke koje koristimo za prskanje tla i biljaka (pripravak 500 – gnoj iz roga i pripravak 501 – kremen iz roga).

Kroz dosadašnje mnogobrojne edukacije i radionice, te u suradnji s brojnim poljoprivrednicima kako u Hrvatskoj tako i izvan nje, uočena je potreba za razvoj ekonomski prihvatljivog strojnog dinamizatora biološko – dinamičkih pripravaka.

Ovakvo strojno rješenje koje se razvilo uvelike će pomoći proizvođačima koji su se ili će se odlučiti za biodinamički način proizvodnje, a koji obrađuju veće površine i kojima je postao priličan izazov dinamiziranje biološko -dinamičkih pripravaka za prskanje. Stoga je odlučeno, po uzoru ne neke već slične strojeve, koji postoje u zemljama centralne Europe, razvijanje nove verzije stroja koja bi ekonomski bila puno pristupačnija i financijski isplativija što većem broju naših i stranih poljoprivrednih proizvođača.

Puna verzija rada nalazi se na poveznici:

Istraživanje, razvoj i izrada strojnog dinamizatora za biodinamičke pripravke

Film o radu stroja možet epogledati na našem you tube kanalu ili na ovoj poveznici – Film stroj za dinamizaciju