Dr. Rudolf Steiner rođen je 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu u rodnoj kući koju i danas posjećuju mnogobrojni štovatelji njegovog nauka iz čitavog svijeta. Nažalost, zbog svjetske pandemije COVID-a 19 planirana događanja vezana uz obilježavanje 160-te obljetnica rođenja dr. Rudolfa Steiner morali smo prilagoditi preporukama epidemiologa, što znači bez većih događanja, okupljanja i manifestacija.
Centar dr. Rudolfa Steinera stoga će obilježavanje ove velike obljetnice provoditi na razne načine koji će biti prilagođeni trenutnim mjerama i situacijama.
Tako smo u srijedu 24. veljače 2021. godine u posjet Centru dr. Rudolfa Steinera primili rektora Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marina Milkovića s kojim smo potpisali Sporazum o suradnji naših dviju ustanova. Uz prigodnu tortu koju nam je za poklonila tvrtka Macini kolači iz Donjeg Kraljevca, te uz nazočnost načelnika Donjeg Kraljevca Miljenka Horvata i predsjednika Upravnog vijeća Centra izv.prof.dr.sc. Bojana Šarkanja ovim simboličnim činom započeli smo sa obilježavanje 160-te obljetnica rođenja dr. Rudolfa Steiner koje će trajati kroz cijelu godinu. Stoga vas pozivamo da posjetite Centar dr. Rudolfa Steinera te njegovu rodnu kuću, a kroz čitavu godinu podržite svojim dolaskom i raznovrsna događanja koja ćemo organizirati za vas.

Posjet rektora Sveučilišta Sjever prof.dr.sc. Marina Milkovića Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, te Eko-muzeju Međimurje malo u Palači turizma u Čakovcu. Oduševljen i iznenađen vrhunskom tehnološkom postavom nedavno otvorenog muzeja koju je predstavio Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije koji je pri tom rekao: – Eko muzej takve vrste još ne postoji u Hrvatskoj pa ni u široj regiji sve do Italije. Jedinstveni je to kulturno-turistički proizvod i što je još važnije osmišljen je tako da je u uskoj sprezi s lokalnim zajednicama i javnim ustanovama koje vode brigu o baštinskim vrijednostima. Buduće posjetitelje ovdje očekuje nekoliko razina interpretacija od onih koje su već imali priliku upoznati, poput sadržaja na touch screen-ovima do filmova u 360 stupnjeva, preko virtualne stvarnosti – sustava koji je vjerujem jedinstvena inovacija i globalno, gdje možete svijet Rudolfa Steinera doživjeti u jednom sasvim inovativnom obliku, ali to morate doći vidjeti i doživjeti sami.

Na predstavljanju su bili prisutni i dekan Međimurskog Veleučilišta doc.dr.sc. Igor Klopotan, direktor Termi Sveti Martin Igor Nekić te direktorica prodaje i marketinga Nuša Korotaj.

Veseli nas što je napokon velikan svjetskog glasa dr. Rudolf Steiner koji je rođen u Međimurju sve više prepoznat i u našem kraju kao i u cijeloj Hrvatskoj. Pozivam vas da posjetite i mali postav, njemu u čast, u sklopu velike izložbe naziva Hrvatska svijetu u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu koja je otvorena do polovice svibnja, a od idućeg tjedna pogledate i nove web stranice Centra dr. Rudolfa Steinera. Zahvaljujem prisutnim prijateljima Centra i partnerima na podršci u našem dosadašnjem radu i razvoju daljnjih ideja kroz projekte čija će realizacija doprinijeti još većem interesu za Steinerov nauk: – rekla je Dijana Posavec, ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera.