U sklopu proslave Dana Općine Donji Kraljevec, ali i 160.obljetnice rođenja dr. Rudolfa Steinera, danas je, nedaleko željezničkog kolodvora, otvoren spomen park posvećen ovom velikom znanstveniku, filozofu i utemeljitelju antropozofije.

– Danas smo otvorili jednu novu točku za razvoj turizma u Općini Donji Kraljevec te uređenjem ovog prekrasnog spomenika i parka dodatno uljepšali naše mjesto i okoliš. Nadam se da ćemo iduće godine otvoriti novu postavu muzeja u obližnjoj zgradi, koja nam je dana na korištenje slijedećih 20 godina, kako bismo općinu nastavili razvijati i graditi i na osnovi turizma. Tako će naši ljudi moći dodatno zarađivati i na neki drugi način, naglasio je Horvat.

Međimurski župan Matija Posavec smatra kako i dalje treba ustrajati u brendiranju lika i djela dr Rudolfa Steinera.

-Radi se o čovjeku koji je ostavio veliki povijesni trag, čovjeku kojim se Donji Kraljevec i cijelo Međimurje itekako trebaju ponositi. Nakon što smo njegov centar i  rodnu kuću doveli na jednu visoku razinu ovim se parkom sada zaokružuje ta priča. Vjerujem da smo time dobili turistički proizvod koji će, ovako obogaćen, privući veliki broj turista i pridonijeti daljnjem turističkom razvoju donjeg Međimurja, poručio je župan Posavec.

Ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec ističe kako otvorenje parka predstavlja veliki doprinos jubileju koji se ove godine obilježava.

-Ovo je za sve nas značajan dan i veliki doprinos proslavi 160. obljetnica rođenja dr. Rudolfa Steinera. Već sada mogu najaviti skoro otvorenje prve ceste biodinamike, jedinstvene u svijetu, što će zasigurno doprinijeti povećanom broju posjetitelja koji, bez obzira na pandemiju, stalno dolaze u naš centar. Ova će ih točka dodatno zadržati u samom mjestu i našem Međimurju, smatra ravnateljica.

Izvor: https://medjimurski.hr/rudolf-steiner-u-donjem-kraljevcu-dobio-svoj-park-i-spomenik/?fbclid=IwAR3TQdyYGgSw9m7a59Ed4BTtAIhhviNx3xpv1cwTlFSbNZWk0F3TfpGWydg