Ovaj ponedjeljak – 10.5., sudjelovali smo na Festivalu znanosti Sveučilišta Sjever, u Koprivnici.

Na Sveučilištu Sjever će se u periodu od 10. do 15. svibnja 2021. godine održava se Festival znanosti s temom „Kultura znanosti“. Cilj Festivala znanosti na nacionalnoj razini i ove je godine demistifikacija znanosti, uspostava odgovarajućeg i prijeko potrebnog dijaloga između znanosti i javnosti, te osvještavanje koliko je znanost važna i sveprisutna, koliko upravo znanstvena dostignuća naš život čine boljim, udobnijim i sigurnijim te kako znanost čuva i spašava naše živote.

Naša radionica odvijala se od 10-15 sati na području voćnjaka sveučilišta i bila je namjenjena djeci vrtićkog i školskog uzrasta do 4 razreda osnovne škole. Kroz radionicu je prošlo 94 djece koja su kući ponijela sve što smo radili na radionici kao i zahvalnice za sudjelovanje.

Na pitanje koje nam često upućuju ljudi s kojima surađujemo – koga vi najčešće poučavate, možemo odgovoriti, sve, ali meni je najdraža upravo ova skupina, do 10 godina. Oni su otvorena uma i srca, sve prihvaćaju i vrlo su radoznali. Najbolji zaključak ove radionice je bio: “Teta, jeli ja sad kad imam ovaj papir smijem raditi u maminom  vrtu?”