Centar dr. Rudolfa Steinera održao je 20. svibnja 2021. godine u Motovunu radionicu izrade biodinamičkih pripravaka za zainteresirane proizvođače Istarske županije.
Organizaciju radionice podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, Istarska županija i vinarija Roxanich gdje je i radionica održana.
U sklopu pokazne radionice radili smo Pripravak 501 – kremen iz roga, dinamizirali Pripravak 500 – gnoj iz roga, te smo pripremali čajeve od biljaka za gnojidbu.
Na radionici je, na otvorenom, sukladno propisanim epidemiološkim mjerama sudjelovalo 30-tak sudionika koji su pripremljene biodinamičke pripravke mogli ponijeti i za svoj nasad/vrt.
 
Dino Debeljuh, već godinama se bavim ekološkom proizvodnjom maslina. Svako novo dodatno znanje o tome kako poboljšati strukturu tla, koje pripravke koristiti i kako ih primijeniti za mene je dobro uloženo vrijeme. Sve to koristim u svome nasadu kako bi omogućio bolje uvjete za rast svog maslinika. Pratim rad i savjete koje nam daju iz Centra dr. Rudolfa Steinera te koristim njihove biodinamičke pripravke. Veoma sam zadovoljan da se radionice i predavanja o biodinamičkoj poljoprivrednoj praksi nekoliko puta godišnje održavaju ovdje u Istri, a posebno mi je drago da se i sami pripravci izrađuju i zakapaju ovdje kod nas. Namjera mi je postati certificirani biodinamički proizvođač istarskog maslinovog ulja u skoroj budućnosti.
Sara Rožanić, vinarija i hotel Roxanich
Filozofija naše tvrtke jeste posebnost, originalnost i autentičnost. To možete doživjeti u savršenim okusima naših originalnih jela te iskusiti kroz posebnosti naših vlastitih vina. Ulaganje u dodatna vrhunska znanja u tvrtki Roxanich je ono za čime od početka tragamo. Izuzetno nam je drago da su to prepoznali i u Centru dr. Rudolfa Steinera s kojim surađujemo već neko vrijeme na polju naše ekološke odnosno biodinamičke proizvodnje.
Prema njihovim savjetima i sugestijama razvijamo svoj vlastiti vrt, nasad ljekovitog bilja i voćnjak. Uskoro nadamo se i novi vinograd. Znanja o biodinamičkom načinu uzgoja, o čuvanju biološke raznolikosti i ono najvažnije očuvanje zdravog tla za nas predstavlja dodatnu vrijednost u našoj gastro ponudi koju želimo ponuditi gostima.