23.lipnja 2021.

Na poziv Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) 23. lipnja su održana dva predavanja Centra dr. Rudolfa Steinera na temu biodinamičke poljoprivrede, u prostorijama zgrade Poduzetničkog inkubatora Biograda na Moru.

Uvodno predavanje o liku i djelu dr. Rudolfa Steinera održala je mr.sc. Dijana Posavec dok je nastavak edukacije bio orijentiran na primarnu poljoprivrednu proizvodnju i primjenu biodinamičkih načela koja su prezentirana kroz predavanje Amalke Vukelić, dipl.ing.agr.

Biodinamička poljoprivredna proizvodnja je kruna ekološke poljoprivredne proizvodnje i na potpuno prirodan način pristupa proizvodnji i preradi voća i povrća, uz uporabu isprobanih  bioloških preparata koji ozdravljuju tlo i povećavaju postotak humusa u tlu. Riječ  je o inovativnim metodama u poljoprivrednoj proizvodnji temeljenim na prirodnim biodinamičkim pripravcima i kompostiranju.

24.lipnja 2021. gostovali smo na Radiju Antena Zadar u emisija Agrarizam u cilju promocije biodinamičke poljoprivrde i prezentacije rada Centra dr. Rudolfa Steinera.

Nastavak edukacija na jesen

Suradnja započeta sa Zadarskom županijom tako se uspješno nastavlja s AGRROM. Izuzetan odaziv, u okvirima epidemioloških mjera, dokazao je spremnost zadarskih proizvođača na prihvaćanje inovativnih pristupa poljoprivrednom gospodarenju.

Interes koji je potaknut među proizvođačima nastavit će se kroz jesenske radionice, a kojima je cilj jačanje kapaciteta Centra kroz realizaciju aktivnosti u području edukacija, konferencija i treninga koji će omogućiti razmjenu znanja i pomoć obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u primjeni novih tehnologija temeljenih na praktičnim znanjima i vještinama o biodinamičkoj poljoprivredi.

Predavanja su realizirana uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede.