Centar dr. Rudolfa Steinera u srijedu 6. srpnja posjetili su Hrvati koji žive van granica RH u Mađarskoj. Posjet je najavljen u sklopu međunarodnog projekta pod nazivom „Po staza naših starih“ kojeg provode Matica Hrvatska Šopron, Čakavska katedra Šopron, Društvo Hrvati, Državi ured za hrvate izvan RH, Savez Hrvata u Slovačkoj, HKD u Gradišču i drugi. Provedba projekta obuhvaća pet država, stoga nam je drago da su na svom višednevnom putovanju posjetili rodno mjesto dr. Rudolfa Steinera kako bi mu svojim dolaskom odali počast u sklopu 160-te obljetnice njegova rođenja.
Među gostima bili su Tomislav Marijan Bilosnić hrvatski slikar i književnik. Autor je sedamdesetak knjiga proze, poezije, kritika, feljtona i putopisa, a upriličio je i četrdesetak samostalnih izložbi slika u tehnici monotipija, ulja, pastela, crteža i umjetničke fotografije. Bavio se i ekologijom pišući o problemima onečišćenja i gospodarenja okolišom među prvima u Hrvatskoj još početkom 80-ih godina 20. stoljeća. Knjige ili njihovi izbori prevedeni su mu na strane jezike: talijanski, njemački, engleski, turski, albanski, španjolski, poljski, ruski, rumunjski,
makedonski i slovenski.
Državna japanska televizija Efuban no ichi Inc. 2003. godine u Zadru je snimila dugometražni TV-film Stazama hrvatskog haiku posvećen njegovom haiku pjesništvu.
Franjo Pajrić, predstavnik gradišćanskih Hrvata iz mađarskoga Koljnofa, književnik, stomatolog, voditelj mnogobrojnih projekata i međunarodnih aktivnosti, nadasve osebujna osoba.
Franjo Gruber načelnik općine Koljnof, Mađarska i drugi sudionici u projektu.
Nakon posjeta Ekomuzeja Međimurje Malo u Palači turizma u Čakovcu, druženje je nastavljeno u Donjem Kraljevcu.