U srijedu, 15.09.2021. godine, Centar dr. Rudolfa Steinera posjetila je Božica Jelušić, poznata hrvatska pjesnikinja i književnica.

Božica Jelušić rođena je u Pitomači, Podravina, a najviše je cijenjenja zbog svog doprinosa u poeziji. Objavila je preko 60 knjiga, a neki od najpoznatijih naslova su „Riječ kao lijepo stablo“ (pjesme), „Kopernikovo poglavlje“ (poezija), „Libela“ (poezija), „Rukavica soneta“ (soneti) te mnoga druga djela. Objavila je i niz likovnih monografija te publicističke i esejističke tekstove o podravskim kiparima i slikarima. Osim književnosti, Božica Jelušić dala je svoj doprinos i u pedagoškom odgoju, novinarstvu, ekologiji i slično. Članica je Društva hrvatskih književnika od 1974. godine te je dobitnica brojnih prestižnih nagrada kao što su „Nagrada 7 sekretara USKOJ-a“, „Nagrada Tin Ujević“, „Nagrada Fran Galović“ i mnogih drugih. Kao nositeljica Fullbrightove stipendije na University of Washington, ak.god. 1986./1987. izdala je putopis „Okrhak kontinenta“.

U njezinoj pratnji bila je i Jelena Lela Dedić sa svojim sinom, iz splitske turističke agencije „Wholeness“. Nakon kratkog predavanja ravnateljice Dijane Posavec o Centru dr. Rudolfa Steinera, posjetili su memorijalni park i rodnu kuću Rudolfa Steinera.