Smještena u unutrašnjosti Istre vinarija Clai svoju proizvodnju bazira na tradicionalnim sortama grožđa i maslina, uz pokoju inozemnu sortu. Proizvodnja im se oduvijek temeljila na ekološkom i biodinamičkom uzgoju, bez kemijskih proizvoda, herbicida ili insekticida. A gnojidbu obavljaju povremeno u minimalnim količinama, pri čemu koriste samo organska i prirodna gnojiva.

Grožđe se u podrumu vinificira na prirodan način, spontanom fermentacijom na kožicama, bez dodataka enzima, kvasaca ili malolaktičke bakterije. Vino odležava na talogu, u velikim drvenim bačvama različitih veličina, a nakon dvije godine buteljira se bez mikro ili sterilnog filtriranja.

Vina vinarije Clai  mogu se nabaviti u: Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, SAD-u, Japanu, Italiji, Nizozemskoj, Belgiji, Luksemburgu, Singapuru, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švedskoj, Ontariu i Norveškoj.

Vinarija Clai je u biodinamičkoj DEMETER kontroli te se nadamo i skorom certifikatu.

Predstavnici Centra dr. Rudolfa Steinera Dijana Posavec i Amalka Vukelić te Sergej Stancich International Demeter savjetnik iz Italije posjetili su vinariju Clai u utorak 5. listopada 2021. godine kako bi se informirali o provedbi plana konverzije u biodinamičkoj certifikaciji.