Sekcija za waldorfsku pedagogiju pri Centru dr. Rudolfa Steinera, održala je u četvrtak, 14. listopada 2021. godine javnu tribinu vezanu na inicijativu roditelja za osnivanje Waldorfske osnovne škole u Čakovcu. Tribina se održavala od 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu, a zbog velikog interesa mogla se pratiti i putem video poziva.

Otvorenje tribine i modeliranje vodila je ravnateljica Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijana Posavec te svim okupljenima zaželjela dobrodošlicu na tribinu kao i u sam Centar.  Nakon kratkog predstavljanja lika i djela Rudolfa Steinera te pojam i početke waldorfske pedagogije u svijetu i Hrvatskoj, ravnateljica Centra prepustila je riječ gostima tribine odnosno predstavnicima institucija, vrtića i škola koje u waldorfskoj pedagogiji imaju dugogodišnje iskustvo. Kroz svoja znanja, iskustva te brojnih prednosti ove pedagogije, waldorfski predstavnici nastojali su to isto prenijeti i na brojne okupljene koji su svojim dolaskom dokazali da inicijativa za osnivanje Waldorfske osnovne škole u Čakovcu postoji.

Tribina je pokrenula jedan veliki korak u školstvu i obrazovanju mladih na području Međimurske županije te bi realizacija ideje o Waldorfskoj osnovnoj školi u Čakovcu bio ogroman doprinos svemu što nam je dr. Rudolf Steiner iza sebe ostavio.

Gosti tribine bile su osnivačice i ravnateljice privatne osnovne škole i gimnazije EPOHA – Lea Brezar i Renata Brekalo, gradonačelnica grada Čakovca – Ljerka Cividni, Goran Lapat iz Učiteljskog fakulteta Zagreb, waldorfski učitelj – Danijel Grčević koji radi u okviru poljoprivredno terapijskih zajednica u Republici Irskoj, zatim ravnateljica DV „Cipelica“ sa Waldorfskim programom – Gordana Šoltić Siladi,  waldorfska odgajateljica – Milana Hozmec te načelnik Općine Donji Kraljevec, Miljenko Horvat koji je naglasio sklonost otvaranju barem jedne vrtičke grupe u sklopu DV „Ftiček“ po principima waldorfske pedagogije.