Centar dr. Rudolfa Steinera ove je srijede, 27. listopada 2021. godine, u pratnji supruge Kristine, posjetio akademski slikar koji piše i crta nogom – Stjepan Perković.

Rođen je 1974. godine u Vitezu, Bosna i Hercegovina. Ono što ga čini vrlo posebnim umjetnikom, a nadasve jednom pozitivnom i zanimljivom osobom, jest njegov način stvaranja umjetničkih dijela. Dok većina umjetnika koristi svoje ruke, za razliku od njih, Stjepan Perković za svoja dijela koristi nogu. Razlog tome je cerebralna paraliza no unatoč tome, on ruši sve predrasude u pristupu umjetnosti, ali i života općenito.

Slikarstvo je diplomirao 2007. godine u klasi profesora Donalda Halla u Splitu, ali njegov umjetnički impuls i želja da izrazi svoj duh preko platna kreće mnogo ranije. 1998. godine objavljuje zbirku poezije „Otisci dubine“, a koju je i sam ilustrirao. Do sada je već imao 14 samostalnih izložba svojih slika, a svoja je dijela pokazao i na međunarodnoj izložbi u Hong Kongu. Njegove su slike i životna energija iskazana u njima, proputovale gotovo cijeli svijet, a u svemu tome velika mu je podrška supruga Kristina.

Svoja iskustva i da život nema granica, kroz likovno-terapeutske radionice, nastoji prenijeti i na djecu i odrasle s autizmom odnosno svima s poteškoćama u razvoju i invaliditetom.

Stjepan Perković je velika inspiracija da je život upravo onakav kakvim ga sami stvorimo.

Njegova biografija i slike mogu se pogledati na stranici www.stjepanperkovic.net