Povodom svečanog otvorenja 2. Hrvatskih dana biodinamičke poljoprivrede, u četvrtak 04. studenog 2021. godine, Agronomski fakultet Zagreb i Centar dr. Rudolfa Steinera uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, organizirali su niz zanimljivih predavanja na temu ekološke i biodinamičke poljoprivrede.

Uz velik broj studenata Agronomskog fakulteta, predavanjima su prisustvovali  i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva – Sandra Zokić, ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište te Gita Đurković, voditeljica Službe za ekološku proizvodnju, a iz gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba – Emil Tuk, dr.vet.med. i Vanja Ušaj, voditeljica Odjela za pripremu i provedbu mjera politike urbane prehrane.

Pozdravnim govorom ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, predstavljen je projekt Hrvatskih dana biodinamičke poljoprivrede, nakon čega je profesor i dekan Agronomskog fakulteta Zagreb, dr.sc. Ivan Kisić, kroz zanimljivo predavanje na temu „Retrospektiva razvoja ekološke i biodinamičke poljoprivrede u Hrvatskoj“ nastojao ukazati na stalne promjene u trendovima ovih poljoprivreda, te njihov potencijal u budućnosti. Mr.sc. Dijana Posavec, ravnateljica Centra održala je predavanje o povijesnom razvoju biodinamičke, posljedično tome i ekološke poljoprivrede, sustavima certifikacije i prepoznavanje na tržištu. Završno predavanje održala je Amalka Vukelić, dipl.ing.agr., o trendovima u biodinamičkoj proizvodnji, načinima i sustavima gospodarenja te mogućnošću razvoja i privlačenja mladih ljudi u ruralna područja.